Fiul unui botoșănean, nominalizat la Oscar. A lucrat alături de legendarul Francis Ford Coppola

Un român se află pe lista nominalizărilor la ediţia din acest an a Oscarurilor. Mihai Mălaimare jr, fiul botoșăneanului Mihai Mălaimare, este directorul de imagine al producţiei ”Jojo Rabbit”, care a primit două nominalizări la categoriile ”design de producţie” şi ”montaj de film”. 

Nominalizarea vine la doar nouă zile după ce Mihai Mălaimare jr a primit premiul pentru cel mai bun director de imagine, pentru lungmetrajul „Jojo Rabbit”, la cea de-a 23-a ediţie a galei Hollywood Film Awards, scrie businessmagazin.ro

În septembrie, drama neozeelandeză „Jojo Rabbit”, de Taika Waititi, a câştigat marele premiu, cel al publicului, la Festivalul de Film de la Toronto şi a intrat astfel cu mari şanse în cursa pentru o nominalizare la premiile Oscar din 2020. „Jojo Rabbit” este o satiră comică despre un băieţel german în vârstă de zece ani, Jojo (Roman Griffin Davis), în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care află că mama sa ascunde o fetiţă evreică (Thomasin McKenzie) în mansarda casei. Băieţelul are un prieten imaginar, o versiune imbecilă a lui Adolf Hitler.

Mihai Mălaimare Jr., în vârstă de 44 de ani, fiul actorului Mihai Mălaimare, a fost şi directorul de imagine al filmului „Nina”, de Cynthia Mort, iar, în 2014, a fost elogiat de presa străină pentru imaginea filmului „Umblând printre morminte”, de Scott Frank, cu Liam Neeson în distribuţie. În anul 2013, a fost premiat de criticii americani, la gala National Society of Film Critics, unde s-a impus la categoria „cea mai bună imagine”, pentru pelicula „The Master”, de Paul Thomas Anderson. De asemenea, Mihai Mălaimare Jr. a primit, în 2012, premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru acelaşi film, pentru care a fost nominalizat şi la prestigioasele Satellite Awards şi Critics’ Choice Awards. Cineastul român a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor „Tinereţe fără tinereţe” (2007) şi „Tetro” (2009).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *