Programul Rabla 2020: când începe și câte vouchere se vor emite

Reînnoirea parcului auto al României continuă să fie o prioritate pentru autorități. Din acest motiv, ministrul Mediului a făcute publice detaliile ediției din acest an a programului.

Într-o intervenție la Digi 24, ministrul Mediului a explicat particularitățile ediției din acest an a programului Rabla. Acesta este mecanismul de subvenții al statului român pentru a te încuraja să renunți la mașina ta veche în favoarea unui tichet valoric pe care îl poți folosi pentru a cumpăra un autoturism nou.

Costel Alexe a explicat faptul că în 2020 nu vom rămâne fără programul Rabla. Va începe în luna martie a acestui an și, în total, vor fi emise 60.000 de vouchere celor interesați. În același timp, va continua și Rabla Plus, mecanismul prin care se dorește creșterea numărului de mașini electrice din țara noastră printr-o subvenție de 10.000 de euro.

„Programul Rabla este și cel mai longeviv și (…) ne propunem ca pentru 2020 să creștem numărul de vouchere pe care le acordăm. Pentru 2020 ne propunem un număr de 60.000 de vouchere. Pornește în luna martie, pentru că vom stabili cu colegii din minister care va fi exact bugetul și etapele în care va fi demarat”, a explicat Alexe, la Digi 24.

De la începerea acestui program, în anul 2005, aproximativ 600.000 de mașini au fost scoase din uz pe teritoriul României. Alte 550000 de autoturisme au fost achiziționate.

„(Pentru Rabla Plus – n.red.) pentru 2020 ne propunem să păstrăm cel puțin același buget și vrem o creștere cu 10, 20% a numărului de vouchere pe care să le acordăm, vocuherul fiind de 10.000 de euro. (…) Din discuțiile pe care le-am avut cu cei de la Dacia și înțeleg că și cei de la Ford, au în plan ca în următorii ani să dezvolte mașini care să aibă acest sistem (electric – n.red.)”, a adăugat ministrul, care a adăugat că dorește să majoreze și investițiile în ce privesc stațiile electrice de alimentare.

Sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *