Săptămână atipică pentru luna ianuarie. Ce anunță meteorologii

Meteorlogii anunţă o săptămână blândă pentru luna ianuarie, cu temperaturi ridicate şi doar momente răzleţe de lapoviţă şi ninsoare în zona montană. Ceaţa este singurul fenomen supărător al dimineţilor viitoare.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ IN INTERVALUL
11.01.2020 ORA 20 – 12.01.2020 ORA 08

Regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât mediile climatologice ale datei, cu minime cuprinse între -6 și 4 grade. Cerul va fi mai mult noros în nordul, centrul și estul țării și va avea înnorări temporare în restul teritoriului. Pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe – mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în zona Carpaților Orientali și predominant ploi în Moldova, iar cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și pe crestele montane. Pe spații mici, îndeosebi în Transilvania și Câmpia de Vest, se va semnala ceață.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
12.01.2020 ORA 08 – 13.01.2020 ORA 08

Valorile termice vor marca o scădere ușoară față de intervalul precedent în toată țara, totuși cele diurne se vor menține mai ridicate decât cele obișnuite ale perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, în timp ce minimele se vor apropia de mediile climatologice specifice datei în majoritatea zonelor și vor fi cuprinse între -12…-9 grade în depresiunile din Transilvania și 0…1 grad pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a zilei, când izolat vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie în sud-est și fulguieli în Carpații Orientali. Pe parcursul nopții, cu precădere în zonele joase din nord-vest, dar parțial și în cele din centru, vest și sud-vest se va semnala nebulozitate joasă sau ceață, asociate izolat cu fulguieli sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în est și în sud-est, iar noaptea pe crestele Carpaților Orientali.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
13.01.2020 ORA 08 – 14.01.2020 ORA 08

În zonele joase din vest, nord-vest și centru, local vor persista nebulozitatea stratiformă și ceața, ce vor putea fi asociate izolat cu burniță sau fulguieli, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. În restul teritoriului, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste mediile multianuale, cerul va fi variabil, iar nori joși și ceață vor apărea mai ales pe timpul nopții, îndeosebi în Câmpia Română. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 grade în depresiunile intramontane și 0…2 grade pe litoral.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
14.01.2020 ORA 08 – 15.01.2020 ORA 08

În zonele joase de relief, local va fi nebulozitate stratiformă și se va forma ceață, ce vor persista pe arii restrânse, iar în restul țării cerul va fi variabil în mare parte din interval. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale caracteristice în prima jumătate a lunii ianuarie în majoritatea zonelor. Astfel temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, mai scăzute în zonele cu ceață persistentă, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -9 și 0 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
15.01.2020 ORA 08 – 16.01.2020 ORA 08

În zonele joase de relief din sudul și estul țării va persista nebulozitatea stratiformă și local se va semnala ceață, asociate izolat cu burniță. În restul țării cerul va fi variabil, iar ceața va apărea pe arii restrânse dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime între -9 și 0 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până în jur de -12 grade, dar și mai ridicate spre 3…4 grade în dealurile vestice și pe litoral.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
16.01.2020 ORA 08 – 19.01.2020 ORA 08

Vremea va fi predominant închisă cu nori joși și ceață îndeosebi în sud și est, iar spre sfârșitul intervalului în vest și nord va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an.

Sursa: RomaniaTV

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com