Deputatul Mihaela Huncă, nemulțumită de întârzierile la lucrările de la Barajul Vârfu Câmpului

Mihaela Hunca , deputat Pro Romania de BotosaniDeputatul Pro România Mihaela Huncă acuză ritmul lent în care se desfășoară lucrările de amenajare a barajului de la Vârfu Câmpului de pe râul Siret.

Parlamentarul botoșănean a adresat o întrebare Ministerului Mediului Apelor și pădurilor referitoare la stadiul actual al lucrărilor la barajul de la Vârful Câmpului, precum și graficul viitor de execuție a obiectivului avizat prin votul Parlamentului în bugetul de investiții al fostului Minister al Apelor și Pădurilor și considerat una dintre prioritățile de investiții ale anului 2019.

Din păcate, spune, deputatul Pro România, din răspunsul primit de la minister nu am vești tocmai bune.

Se lucrează la baraj, însă sunt întârzieri mari în realizarea lucrărilor pentru care cu votul Parlamentului s-au alocat fonduri. Deși pentru anul trecut au fost alocate fonduri și pentru execuția unui contracanal de 2,5 kilometri acest lucru nu a fost realizat. De asemenea, guvernul avea ca termen finele anului 2019 pentru a emite un proiect de hotârâre privind exproprierile pentru cauze de utilitate publică, pe care încă îl așteptăm cu interes. Și culmea, lucrările sunt întârziate și pentru că nu au fost obținute încă toate avizele de la instituțiile statului necesare finalizării obiectivului. Voi solicita în continuare graficul evoluției șantierului de la Vârful Câmpului în condițiile în care este vorba despre un baraj care ar fi trebuit să apere lunca Siretului de inundaţii, dar şi să alimenteze cu apă sute de locuinţe din judeţele Botoşani și Suceava şi câmpurile agricole din zonă prin intermediul irigaţiilor”, spune deputatul de Botoșani.

Huncă susține că barajul, dar mai ales lacul de acumulare, ar fi o adevărată mană cerească pentru sătenii de pe malurile Siretului. 20 de comune din județele Botoșani și Suceava ar putea fi alimentate cu apă în urma realizării investiției, în condițiile în care în această zonă, seceta face ravagii an de an: oamenii depind de cisternele cu apă trimise de autorități pentru a putea supraviețui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *