Povestea fetiţei care se încăpăţânează să lupte cu o tumoră gigant. „Nu şi-a strigat niciodată fratele geamăn pe nume“

Emma Maria Cristea are doar trei ani şi este o luptătoare. De la vârsta de cinci luni, când a fost diagnosticată cu o tumoră pe creier, viaţa ei e pusă sub semnul întrebării.
Diagnosticul copilei sună cumplit: astrocitom pilocitic, un tip de tumoră cancerigenă care apare la nivelul creierului, în celulele numite astrocite care contribuie la funcţionarea celulelor nervoase, scrie Adevarul.ro. Trimisă acasă pentru a-şi aştepta sfârşitul, printre diagnostice incerte, investigaţii la diferite clinici de specialitate din România, şansa micuţei de a trăi păreau încheiate. Emma Maria s-a încăpăţânat însă să trăiască în ciuda tuturor aşteptărilor, cu o tumoră gigant, iar părinţii micuţei s-au ambiţionat să lupte pentru fetiţa lor Au trimis dosarul medical la diferite clinici din străinătate, iar un răspuns favorabil a venit tocmai din Turcia, de la Clinica Koc University, unde i s-au propus investigaţii amănunţite, iar ulterior radioterapie şi chimioterapie conform diagnosticului eliberat de către medicii specialişti din România. 

„Din păcate, costurile sunt foarte mari pentru ca micuţa să beneficieze de un tratament de specialitate şi mai ales pentru o nouă şansă la viaţă. Maria nu şi-a strigat niciodată fratele geamăn pe nume, nu îl poate îmbrăţişa şi nu se poate juca cu el. Cu sprijinul nostru, al tuturor celor dornici să doneze, o vom ajuta pe Maria să fie un copil normal”, spune Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei Salvează o Inimă.

Emma Maria a întrat, în decembrie, la o nouă rundă chimioterapie.

”A primit din partea clinicii devizul de plata pentru 6 sedinte de chimioterapie în valoare de 57.000 USD”, precizează Asociaţia.

Unde se pot face donaţii Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA” Cod de înregistrare fiscală:  31015982  

Cont (IBAN) bancar:  Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX  

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001  

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001  

COD SWIFT: BTRLRO22  

COD BIC: BTRL  Banca Transilvania Botosani

Asociaţia precizeazcă trebuie să specificaţi numele de familie  (Cristea) al copilului pentru care faceţi donatia! Asociaţia “Salvează o inimă” a fost înfiinţată pe data de 17 decembrie 2012, iar până acum  a reuşit să salveze sute de copii cu malformaţii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociaţie, s-au alăturat peste 60.000 de persoane şi companii româneşti şi internaţionale.

Citeste mai mult: adev.ro/q3w54z

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com