Peste 650.000 de lei cheltuiți pentru amenajarea unei piețe într-o comună din Botoșani

Primăria comunei Corni va cheltui peste 650.000 de lei pentru amenajarea unei piețe. Ea a primit o finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru „amenajare şi dotare târg de produse tradiţionale”. Licitaţia pentru desemnarea constructorului a fost demarată, termenul limită de depunere a ofertelor fiind de 23 ianuarie. 

Proiectul vizeaza amenajarea unui spatiu de vanzare a produselor traditionale, cu tarabe, grupuri sanitare pentru public, cu spatii speciale ca platforme betonate pentru parcarea rulotelor, autoturismelor, autoutilitarelor sau masinilor speciale, accese auto cu bariere actionate electronic care va avea controlul asupra participantilor, un sistem de suprveghere video si amenajare spatii verzi, in satul Corni.

Targul propus este un targ de tip general, cuprinzand alaturi de grupe de produse specifice agroalimentare si o gama diversificata de produse industriale, este o structura de vanzare destinate comercializarii legumelor, fructelor, inclusiv a articolelor necesare acestora, lanii, furajelor, cerealelor, semintelor, produselor artizanale si mestesugaresti, produselor industriale si a materialelor de constructii. Operatorii care vor comercializa produse alimentare traditionale vor putea valorifica produsele doar daca detin documente de inregistrare sanitar veterinara si pentru siguranta alimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *