PSD Botoșani: „Orban și Iohannis blochează majorarea alocațiilor pentru toți copiii din România”

PSD Botoșani a anunțat astăzi că președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban nu au pus în aplicare legea votată de toți deputații social-democrați botoșăneni privind dublarea alocațiilor pentru toți copiii din România, o dată cu promulgarea Bugetului pentru 2020.

Cuplul Orban-Iohannis blochează creșterea alocațiilor pentru toți copii din România! PNL se opune și face tot ce poate pentru a nu pune în aplicare o lege votată și adoptată de Parlamentul României. PSD, de fiecare dată când a fost la guvernare a majorat alocațiile și bursele, indiferent că a fost vorba de cele pentru copiii nou născuți, de elevi, de minorii cu dizabilități sau de studenți. Iohannis a promulgat neconstituțional Bugetul pentru 2020, fără să aștepte decizia Curții Constituționale, dar în schimb a blocat intrarea în vigoare a dublării alocațiilor pentru toți copiii din România, așa cum a votat PSD în Parlament în luna decembrie”, se arată în comunicatul de presă transmis de PSD Botoșani.

La finalul anului trecut, toți deputații de la PSD Botoșani au votat pentru dublarea alocațiilor pentru copii, în timp ce deputatul PNL Cristian Achiței și colegii săi din celelalte județe au refuzat să voteze!

PNL cu Orban în frunte nu respectă legile adoptate de Parlamentul României pentru că au fost inițiative propuse și votate de parlamentarii social-democrați!

PSD nu îi va lăsa pe liberali să își bată joc de părinții și familiile copiilor care au nevoie de susținere din partea statului pentru a beneficia de condiții decente de educație! Parlamentarii social-democrați vor folosi toate instrumentele legale pentru a-i obliga pe Orban și pe Iohannis să respecte legea! Conform Constituției României, dreptul la învăţătură este asigurat prin învăţământul general obligatoriu, prin învăţământul liceal şi prin cel profesional, prin învăţământul superior, precum şi prin alte forme de perfecţionare. Legea privind alocația de stat stipulează că beneficiază de alocație de stat pentru copii toți copiii în vârstă de până la 18 ani. Practic PNL și Iohannis, marele promotor al proiectului pe hârtie „România Educată” refuză dreptul de a învăța și de a se dezvolta al tuturor copiilor din România! Așa înțelege să facă politică Iohannis în al doilea mandat de președinte, alături de „Guvernul Meu!”, au transmis social-democrații botoșăneni.

Păcăleala PNL nu a ținut decât 2 luni de zile.

Din păcate pentru toți românii, liberalii și-au dat arama pe față și nu respectă propriul program de guvernare, au tăiat fonduri de la investițiile locale și nu alocă fonduri europene pentru construirea de autostrăzi. Liberalii cu girul lui Iohannis au măcelărit bugetele educației și sănătății. Așa cum au ajuns la guvernare, fără votul popular, ci doar pe împroșcarea cu invective, ură, dezbinare, tot așa vor ajunge din nou în Opoziție!” au declarat liderii PSD Botoșani.

Sursa: comunicat PSD

One thought on “PSD Botoșani: „Orban și Iohannis blochează majorarea alocațiilor pentru toți copiii din România”

  1. Din fericire, multi din cei care citesc comunicatele voastre disperate, au un nivel de inteligenta crescut si pot sa inteleaga mizeria din acest comunicat. Ma simt intoxicata de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *