Unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din Botoșani construiește două blocuri în zona ultracentrală a municipiului. A cerut autorizație de la Primărie

Unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din Botoșani, Tonino Boldea, a demarat procedurile pentru obținerea autorizației de construcție a două blocuri cu 74 de apartamente în zona ultracentrală a municipiului.

Patronul fabricii de lactate Five Continents vrea să ridice blocurile pe strada Teatrului nr. 6, pe locul unor construcții din curtea fostului sediu al Vinalcool (în spate la BRD). 

fostul sediu al vinalcool botosaniTonino Boldea, care a construit până acum și ansamblul de pe Unirii (fosta UGIRA), dar și blocul de pe Victoriei (în față la Modarom), vrea să facă un bloc cu demisol, parter, șase etaje și al șaptelea etaj retras. Cele două blocuri ar urma să aibă spații comerciale la parterul lor.

În acest ansamblu va fi păstrată clădirea care a fost efectiv sediul Vinalcool (veche de peste 100 de ani), ea fiind clasificată ca monument istoric.

Suprafața de teren deținută de Tonino Boldea este de 4.206 metri pătrați. Accesul la nouile blocuri ar urma să fie asigurat atât prin strada Teatrului, cât și prin strada Cuza Vodă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *