Parc fotovoltaic construit într-un oraș din Botoșani. A fost lansată licitația

parc fotovoltaic la Darabani- BotosaniPrimăria orașului Darabani va construi primul parc fotovoltaic aparținând unei administrații pulblice din județ.

Autoritățile din Darabani au scos la licitație contractul care vizează prestarea de servicii de proiectare, asistența tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru realizarea investitiei din fonduri europene.

Valoarea totală a investiției este estimată la 1.957.860 lei, iar administrația locală din Darabani a pornit deja licitația pentru stabilirea firmei care se va ocupa de construcție.

Proiectul propus urmărește eficientizarea cheltuielilor cu energia electrică consumată de Primăria orașului Darabani prin utilizarea unui sistem fotovoltaic pentru acoperirea consumului de energie electrică”, susțin reprezentanții Primăriei, care spun că energia de pe piață este de patru ori mai scumpă decât cea produsă de panourile fotovoltaice.

Prin această investiție, oficialii Primăriei doresc să asigure la un preț mai mic iluminatul stradal, dar și consumul de energie electrică pentru școli și clădirile Primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com