Un bărbat, care le-a dat mită unor soți din Botoșani, a cerut șpaga înapoi. Vezi decizia instanței!

Mariana si Lipan Secu foto Facebook
Mariana si Lipan Secu foto Facebook

Un bărbat din Oradea, care le-a dat mită unor soți din Botoșani, a cerut, în instanță, șpaga înapoi. Este vorba despre Robert Eler Csaba, cel care i-a denunțat pe soții Dragoș și Mariana Lipan Secu, în cazul scandalul achiziţiilor de păduri în numele Universităţii Harvard. Orădeanul susține că cei 4,45 milioane de lei ar fi fost oferiţi în baza unor contracte de donaţie nelegale și a cerut  constatarea nulităţii contractelor respective. Instanţa a anulat contractele, iar cererea orădeanul pentru restituirea șpăgii a fost respinsă. Decizia este definitivă.

Dragoş şi Mariana Lipan Secu au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare, în urma unor ilegaliutăți săvârșite cu banii Universității Harvard.

Ancheta în dosar a început în luna ianuarie 2014 când procurorii DNA Oradea i-au reţinut pe cei doi. Iniţialau fost cercetaţi în stare de arest preventiv, ulterior lunându-se măsura arestării la domiciliu, într-o vilă deţinută în Alfa Land, iar în cele din urmă sub control judiciar cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Dosarul a pornit în urma unui denunţ, al unui fost partener de afaceri a acelor doi, pentru luare de mită. Cei doi soţi sunt acuzaţi că au primit mită un milion de euro, plus un sejur în Grand Canaria şi un automobil pentru achiztiţia unor suprafeţe de pădure la preţuri mai mari decât cele reale.

Mariana şi Dragoş Lipan Secu au fost denunţaţi de Eler Csaba Robert care ar fi obţinut o parte din suprafeţele de pădure, printr-un contract încheiat cu primarul comunei Drăguşeni, Eugen Nichita, cercetat și el în acest lipan secudosar. Terenurile au fost inițial retrocedate, iar apoi cumpărate de edil de la cei care le revendicaseră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *