Vine gerul de Bobotează! ANM, avertisment despre primele zile din 2020. Când ne lovește frigul

Administrația Națională de Meteorologie a realizat prongnoza pentru primele zile ale anului 2020. Se anunță temperaturi apropiate de pragul celor normale în această perioadă, însă sunt șanse foarte slabe să apară precipitații, mai ales sub formă de ninsori. 

ANM anunță că, în primele zile ale anului, vom avea parte de temperaturi diurne apropiate mediilor normale pentru acest interval al anului. Și pentru cei care cunosc ce se zice despre celebrul ger al Bobotezei, iată că anul 2020 va aduce cele mai scăzute temperaturi din prima jumătate a lunii ianuarie chiar pe 6, atunci când are loc Boboteaza.

Se anunță valori de numai 2 grade pe timpul zilei, în Capitală, și de -6 grade pe timpul nopții. În zonele montane și submontane, termometrele vor indica o scădere și mai semnificativă, de până la -12 grade pe timpul nopții.

Cum va fi vremea în ianuarie

În primele zile ale lunii ianuarie, vom avea parte de frig. Temperaturile vor fi unele destul de normale pentru această perioadă. Vremea intră într-un ușor proces de răcire începând chiar din prima zi a anului, proces care va continua până pe Bobotează. După aceea, începe iar o ușoară încălzire. La nivel general. temperaturile medii din toate regiunile nu vor mai trece de 5-6 grade.

Cât despre ninsori, acestea încă se lasă așteptate în majoritatea regiunilor. La munte ce vor mai fi șanse de zăpadă, că în sud și sud-est, dar și în vest, va fi „secetă”. Undeva după 8 ianuarie, însă, vor apărea mai multe precipitații, însă temperaturile în continuare destul de ridicate ar putea însemna încă o lună fără ninsori în București.

Sursa: spynews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *