FOTO & VIDEO Vorona, capitala tradițiilor de iarnă, pentru o zi. Imagini spectaculoase de la Festivalul de datini și obiceiuri

Vorona este, pentru o zi, capitala tradițiilor de iarnă. De la copii, tineri, adulți și chiar bătrâni, cu toții au participat, în ajun de Anul Nou, fie ca urători la Festivalul de datini și obiceiuri, fie ca simpli spectatori. Festivalul a adunat, ca în fiecare an, oameni din mai multe localități ale județului, și chiar din orașe din întreaga țară.

Celebrii mascaţi de la Vorona merg, marţi, în Ajunul Anului Nou, cu uratul din casă în casă. Cei care poartă măştile tradiţionale, dar şi costume de căiuţi sau capre,  s-au adunat în fața Primăriei din Vorona, iar  de acolo au plecat în alai la fiecare gospodar.

Obiceiurile de iarnă sunt susţinute de Primăria din Vorona şi de omul de afaceri Cornel Şfaiţer, care a fost, de altfel, şi primul gospodar al comunei care a fost urat. Șfaiter este un împătimit iubitor al datinilor și obiceiurilor populare, iar susținerea sa la acest eveniment a devenit deja tradițională.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *