Primarul municipiului Botoșani, mulțumit că rolul Consiliul Județean în împărțirea bugetului a fost diminuat: Acum am un pic de liniște

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, susține că veniturile unităților administrativ teritoriale vor crește anul acesta prin bugetul de stat, asumat de Guvernul Orban.

Acesta a apreciat faptul că Legea bugetului de stat pe anul 2020 a fost adoptată mult mai repede.

” Pentru noi este un pas extraordinar de mare pentru că putem să avem predicții pentru tot ce înseamnă anul 2020. Chiar dacă este prin asumare, nimeni nu și-a permis până acum să facă prin asumare lucul acesta. Anul trecut am avut buget în luna mai. Citind bugetul, care nu este încă publicat, sunt lucruri bune. Veniturile UAT-urilor cresc. Guvernul și-a asumat ca 63% din venituri din impozitul pe salarii să vină la UAT-uri”, a precizat Flutur.

Primarul mai spune, de asemenea, că rolul consiliilor județene în împărțirea banilor către primării este diminuat și că aceștia nu vor mai fi împărțiți funcție ce culoarea politică a Consiliului Județean. 

O parte din 6% din ceea ce revine Consiliului Județean nu va mai fi împărțită în mod arbitrar de consilierii județeni, ci prin formulă care vine de la finanțele publice. Acum am un pic de liniște, pentru că așa cum este culoarea politică a Consiliului Județean, așa se împart banii”, a mai spus Flutur.

O altă noutate este aceea că o teatrele și filarmonica vor primi o parte din finanțare chiar de la stat, nu numai de la Cosniliul Local.

 

2 thoughts on “Primarul municipiului Botoșani, mulțumit că rolul Consiliul Județean în împărțirea bugetului a fost diminuat: Acum am un pic de liniște

  1. Măi Fluturaș, în primul rând bugetul de stat pentru anul 2020 nu a fost adoptat prin lege pentru simplul motiv că Guvernul nu poate emite un astfel de act normativ, ci așa cum au vrut Iohanis și Orban( de la sine putere). Legea spune clar: bugetul de stat se adoptă de Parlament cu majoritatea calificată( 50+1% din totalul senatorilor și deputaților aleși, nu prezenți în sală) ; moravurile sunt aceleași: până acum PSD-ul manevra banii publici, acum îi manevrează PNL -ul. Nu-i nici o deosebire politică, însă beneficiile vor fi de partea peneliștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *