Taxele și impozitele locale colectate în municipiul Botoșani, în premieră, 100%. Flutur: Nu s-a mai întâmplat niciodată

coada-la-ghiseele-directiei-de-taxe-si-impozite-locale-botosaniPrimăria municipiului Botoșani, prin Direcția de Taxe și Impozite Locale, a reușit anul acesta, în premieră, un grad de colectare a taxelor şi impozitelor locale de 100%.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că execuţia bugetară la data de 29 decembrie 2019 a municipiului Botoșani este cea mai bună de după 1990.

Am o situaţie a încasărilor la bugetul local absolut deosebită. Este o chestie în premieră, care nu s-a mai întâmplat şi asta nu poate decât să ne spună că politicile noastre fiscale, la nivel de municipiu, au fost foarte bune. Hotărârile pe care le-am dat anul acesta efectiv ne-au ajutat să facem o execuţie a veniturilor extraordinară. Este prima dată când am depăşit 100%. Nu s-a mai întâmplat niciodată. Noi deja suntem la 102,2% față de ceea ce ne-am propus să încasăm anul acesta și la 106,72% față de ce am încasat anul trecut„, a declarat Flutur.

El spune că în anii anteriori gradul de colectare era de aproximativ 97% .
Veniturile proprii ale municipiului Botoşani, din taxe şi impozite locale, au fost, până la 29 decembrie, de 40,9 milioane de lei.

One thought on “Taxele și impozitele locale colectate în municipiul Botoșani, în premieră, 100%. Flutur: Nu s-a mai întâmplat niciodată

  1. Gradul real de colectare a veniturilor proprii din impozite și taxe este sub 50%,determinat ca raport între încasări realizate și drepturi constatate de încasat. Primarul nu minte dar se referă la încasări realizate față de prevederi bugetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *