Un liberal din Botoșani devine coordonator al prefecților din toată țară

Liberalul Gheorghe Sorescu devine coordonator al prefecților din toată țara. Acesta a fost numit, luni, în ședința de Guvern, secretar de stat în Ministerul Administrației  și Internelor. 

Economist la bază, Sorescu, în vârstă de 56 de ani, a fost și prefect de Botoșani.

Licenţiat în Ştiinţe Economice în cadrul Universităţii Al.I. Cuza Iaşi, Gheorghe Sorescu mai deţine un masterat în Management public, obţinut la ASE Bucureşti. Printre numeroasele calificări, specializări şi perfecţionări din CV-ul preşedintelui Consiliului Judeţean se remarcă diploma de formare specializată în administraţia publică obţinută la INA Bucureşti sau certificatul de absolvire a CECAR România în specialitatea “Evaluarea economică şi financiară a întreprinderii”.

Fost contabil şef, director economic sau general al mai multor companii private, Gheorghe Sorescu a activat în calitate de controlor financiar la Curtea de Conturi a României, director general al Direcţiei de Finanţe Publice Botoşani, prefect al judeţului Botoşani, inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, vicepreşedinte şi, începând din 2014, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *