Tragedie! Antonio, copilul de 13 ani din Botoșani, pe care un oraș întreg a sărit să îl ajute, s-a stins din viață. Boala a învins

antonio hoinaruAntonio Hoinaru, copilul de numai 13 ani, din Botoșani, pentru care s-a rugat un oraș întreg ca să supraviețuiască, și fiecare a donat câte puțin pentru a-l ajuta să urmeze tratamentul necesar, s-a stins din viață în Ajun de Crăciun. Copilul suferea de o boală cruntă, fiind diagnosticat recent cu „Leucemie acută limfoblastică trombocitară cu anemie severă”.

A fost atât de iubit acest copil și atât de multă lume a vrut să îl ajute, dar din păcate boala a învins.

„Până la 13 ani a fost un copil absolut normal: joacă, entuziasm, prietenii frumoase si visuri măreţe, lucruri cât se poate de fireşti pentru un copil. Dar toate s-au năruit începând din luna mai a anului trecut, când  băiatul s-a simţit pentru prima oară rău: vărsături şi mai apoi nişte erupţii pe picioare. Iniţial, medicii au crezut că e „vărsat de vânt” dar ulterior, copilul a fost trimis la Spitalul „Sfânta Maria“, din Iaşi, pentru investigaţii amănunţite. La 5 zile de la internarea la Terapie intensivă, familiei i s-a comunicat cruntul diagnostic: leucemie acută limfoblastică trombocitară cu anemie severă. La aflarea teribilei veşti, mama lui Antonio, şi-a pierdut cunoştinţa, iar mai apoi a intrat în depresie, şi astăzi starea sa de sănătate fiind fragilă. Femeia se află sub strictă supraveghere medicală şi întreţinută cu medicamente antidepresive. 

„La început, Antonio nu a înţeles prin ce trece, cât de gravă este boala de care suferă. Dar, tot auzind din discuţiile medicilor cu mama lui, termenii medicali necunoscuţi, a căutat pe internet ce înseamnă chimioterapie, transfuzie, leucemie. A fost devastat! Încerca din răsputeri şi nu reuşea să găsescă răspunsuri la nenumăratele întrebări care îi fulgerau mintea: De ce eu? Cu ce am greşit să merit aşa ceva? Mâncarea nesănătoasă m-a adus aici? Ce voi face cu şcoala? Ce le voi zice prietenilor mei? Cum mă vor privi de acum? Vor mai vrea să fim prieteni sau se vor teme de mine? Întrebări grele pentru oricine, cu atât mai mult pentru un copil de doar 13 ani. Începând cu data de 22 mai 2018, pentru Antonio au urmat 125 de zile de spitalizare. Pentru 125 de zile, secţia de oncologie a spitalului din Iaşi i-a fost casă. Această perioadă l-a maturizat cât pentru o viaţă întreagă. Au urmat primele 3 cure de chimioterapie. A acceptat lupta directă cu el însuşi şi cu nemiloasa boală. O luptă care, parcă, pe zi ce trece este din ce în ce mai grea”, arată Asociaţia Salvează o Inimă, care a strâns fonduri pentru a-l ajuta pe Antonio.

În urma campaniei de strângere de fonduri, pentru puşti s-au adunat cei 124.000 de euro necesari  pentru transplatul de măduvă şi sedintele de chimioterapie pe care Antonio le-a făcut în Turcia. Numai că ulterior, Antonio s-a ales cu o complicaţie a sistemului imunitar.

„Când crezi că ai trecut printr-o încercare a vieţii, şi ar fi venit ziua când îţi spui «n-aş mai avea forţa să mai trec prin ce am trecut», atunci viaţa îţi arată că te-ai înşelat. După luni pline de complicaţii, acum ne confruntăm cu una destul de grea! Un război al celulelor! Spun război, că asta simţim şi noi în fiecare zi. Nu se pot descrie în cuvinte stările noastre, dar în fiecare zi trăiesc cu speranţa că va fi bine”, spunea mama copilului.

Băiatul din Botoșani care a trecut de un transplant, dar a făcut o complicaţie a sistemului imunitar. „Viaţa ne-a îngenunchiat iar“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *