Denisa, o fetiță de cinci ani din Botoșani, cu inimioara bolnavă, a fost salvată și acum poate să se bucure de sărbători

Denisa s-a născut la maternitatea din Botosani si a primit nota nouă la nastere. Nici in timpul sarcinii, nici la nastere, fetita nu a fost depistată cu vreo anomalie, asa ca mama a considerat că are un copil sanatos. Pana in primavara acestui an cand Denisa a inceput sa se sufoce si sa oboseasca repede. Investigațiile medicale au arătat că fetita are un canal arterial deschis la inima, potrivit Observatort.tv.

Claudia Ocheana, mama Denisei: Trebuie neaparat operata ca altfel putem sa o pierdem.  Ma gandeam, nu stiam, am zis ca vine pe strada noastra vreo speranta.

Peste ele a mai venit și informația că operația salvatoare costă și costă foarte mult pentru o familie care își duce traiul modest.

Cosmin Firoi, partenerul mamei Denisei: Prima data mi-au zis ceva la 7.500 de euro și după aia mi-au zis 6.600. E suma prea mare. Asta e a patra luna cand lucrez aici in Bucuresti si nu am cum.

Denisa s-a născut la maternitatea din Botosani si a primit nota nouă la nastere. Nici in timpul sarcinii, nici la nastere, fetita nu a fost depistată cu vreo anomalie, asa ca mama a considerat că are un copil sanatos.

Pana in primavara acestui an cand Denisa a inceput sa se sufoce si sa oboseasca repede. Investigațiile medicale au arătat că fetita are un canal arterial deschis la inima.

Oren Iancovici, medic specialist cardiolog: Are o persistență de canal arterial, o legătură între arteră către inimă, care n-ar trebui să fie acolo. Aceasta malformatie apare cam la 0,1 la suta din cazurile existente, destul de rara, si din momentul cand apare corpul nu se mai oxigeneaza bine, copiii devin cianotici.

Pentru că starea Denisei se agrava accelerat și pentru că putea muri în orice clipă, medicul cardiolog de la Spitalul Marie Curie care a evaluat-o a recomandat operația de urgență în sistem privat.

Denisa a fost operată iar intervenția chirurgicală a fost plătită de Fundația Mereu Aproape din fondul de solidaritate al Campaniei „Vreau sa ajut”. Îngerii salvatori ai Denisei, medicii Eliza Cinteză și Dan Deleanu, și-au evaluat pacienta post operator si deja i-au dat drumul acasă. Denisa poate acum să se joace în voie și poate să se bucure de sărbători.

Cosmin Firoi, partenerul mamei Denisei: Cand este copilul in viata, este cea mai mare bucurie pentru orice parinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *