Bani în bugetul pe 2020 pentru modernizarea unuia dintre cele mai importante drumuri naționale din Botoșani

Unul dintre cele mai importante drumuri naționale din județul Botoșani, DN 29D, care face legătura între municipiul Botoșani și orașul Ștefănești, are prevăzuți bani pentru modernizare în bugetul pe 2020.

Deputatul PNL Cristian Achiței a depus un amendament la Legea bugetului de stat prin care au fost alocate 260 de milioane de lei pentru realizarea investiției de la Botoșani.

Sunt bucuros că guvernul PNL condus de Ludovic Orban a acceptat astăzi amendamentul pe care l-am formulat privind deschiderea în Legea Bugetului de Stat pe 2020 a fișei de buget pentru modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești. Concret, obiectivul de investiții va beneficia în 2020 de credite de angajament în sumă de 260.000 mii lei și de credite bugetare în sumă de 2.000 mii lei. Am reparat astfel, după doar o lună și jumătate de guvernare, nedreptatea făcută botoșănenilor de guvernele PSD, care nu au alocat, timp de trei ani, niciun leu acestei investiții vitale pentru județ”, a spus Achiței.

 

One thought on “Bani în bugetul pe 2020 pentru modernizarea unuia dintre cele mai importante drumuri naționale din Botoșani

  1. Care lege a bugetului de stat pe 2020 măi Achiței, de vreme ce acesta a fost însușit de Guvern, nu de Parlament? Cu toate că bugetul se adoptă de Parlament cu majoritatea calificată.
    Ca urmare, dacă ai depus un amendament, l-ai depus la Guvern, nu la Parlament, așa-i?
    Totuși, ar trebui să adaugi mătăluță că primele cheltuieli pentru acest drum s-au făcut în anul 2019, deci acesta era deja lansat în execuție și dumneata știi acest lucru. Și tot ca o simplă curiozitate: când ați venit voi la putere , proiectul de buget pe 2020 era deja făcut și o sumă de bani era prinsă pentru acest drum național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *