Fondul clasei sau școlii, interzis dacă banii sunt strânși prin implicarea elevilor sau profesorilor

Ministrul Educației cere „respectarea strictă” a prevederilor legale privind colectarea fondului clasei sau al școlii, potrivit unei circulare trimise în toate școlile din România. Informarea nu menționează, însă, ce se întâmplă în cazul în care banii sunt strânși, ca în majoritatea școlilor și grădinițelor, prin asociațiile de părinți.

Documentul a plecat de la cabinetul ministrului cu o zi înaintea vacanței de iarnă, pe 19 decembrie 2020, la finalul semestrului I al anului școlar 2019-2020. A ajuns în unități pe 20 decembrie, în ultima zi de școală.

În informarea cu nr. 10.189 din data de 19.12.2019 semnată de ministrul Educației, Monica Anisie, este cerută „obligativitatea respectării stricte” a colectării fondului școlii și a fondului clasei, precum și a prezenței elevilor în consiliile de administrație ale școlilor.

Nicio mențiune în document despre faptul că fondul clasei sau fondul școlii este strâns, în majoritatea școlilor, prin asociațiile de părinți.

Sursa:  edupedu.ro.

One thought on “Fondul clasei sau școlii, interzis dacă banii sunt strânși prin implicarea elevilor sau profesorilor

  1. Extraordinar! Noul ministru al îmvățământului, penelistă convinsă, desigur, a descoperit roata! Cică fondul clasei ,,adunat” de elevi sau profesori ar fi nelegal, dar prin celelalte mijloace este perfect legal. Păi, cucoană dragă, și până acum s-a procedat la fel, totul era înregistrat la Comitetul părinților și doar părinții, în totalitate, hotărau strângerea birului în școli. Ha, ha,ha!!! Unde ești, Caragiale??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *