Preţurile RCA ar putea creşte în 2020

Semne rele are anul nou pentru şoferii români. Guvernul a aprobat un proiect care ar putea scumpi poliţele RCA cu 20 la sută. Executivul vrea să renunţe la plafonarea cheltuielilor administrative ale companiilor de asigurări. Astfel, firmele pot creşte preţurile după cum le ies lor calculele, scrie Observator.tv.

Potrivit noilor modificări aduse Legii RCA, cheltuielile administrative, care reprezintă în acest moment 25% din costul poliţei, nu vor mai fi plafonate. Iar acest lucru s-ar putea traduce în poliţe mai scumpe pentru şapte milioane de şoferi.

Dacă în acest moment, la o asigurare în valoare de 150 de lei, 37 de lei reprezintă costurile administrative, de la anul cheltuielile cu hârtia şi cartuşele pentru imprimantă vor fi mai mari cu cel puţin 20%, susţin surse din piaţă.

Un şofer cu vârsta de 35 de ani, care are o maşină cu un motor de 1.200 cm3, nu trebuie să plătească mai mult acum de 250 de lei. De anul viitor, această asigurare va fi mai mare cu cel puţin 50 de lei.

Iar şoferii cu vârste între 40 şi 50 de ani, dar cu maşini cu motoare mai puternice, care depăşesc 1.400 de cm3, vor plăti de anul viitor pentru asigurarea RCA cu 70 de lei mai mult. Proiectul pentru modificarea legii RCA a fost primul pe lista premierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *