Percheziții cu mascații la locuințe și societăți comerciale după ce mai mulți botoșăneni au fost înșelați de sume importante de bani. Prejudiciul este de 30.000 euro

politia, mascati, stiri, botosani, perchezitiiAvând în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Vâlcea şi Galați şi Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului București, joi au pus în executare opt mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Botoşani,  la mai multe locuinţe şi societăţi comerciale de pe raza judeţelor Vâlcea şi Galaţi şi din municipiul Bucureşti.

 În urma probatoriului administrat a rezultat că în perioada noiembrie 2018- august 2019, persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi indus în eroare șase părți vătămate de pe raza judeţului Botoșani, prin postarea fictivă de anunțuri privind vânzarea de tractoare agricole pe site-uri de specialitate.

 De asemenea, prin tranzacționarea acestora, ar fi convins părțile vătămate să vireze diferite sume de bani, în mai multe tranșe, în conturi aparținând unor persoane interpuse, deschise la diferite bănci, precum și prin servicii de transfer de bani.

 Cu ocazia percheziţiilor, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile, înscrisuri şi alte mijloace materiale de probă susceptibile că au fost folosite la comiterea faptelor.

În cauză a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele a două femei şi doi bărbaţi, cu vârste de 31 şi 36 de ani, urmând ca astăzi, 20.12.a.c să fie prezentați instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale și dispunerii de măsuri procedurale.

 Valoarea prejudiciului a fost estimată la suma de  30.000 de euro.

   Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale, ambele din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *