Prefectul Alexandru Colbu, nemulțumit cum au gestionat organele de ordine petrecerea romilor din Centrul Vechi: S-a stabilit un plan de măsuri

Prefectul județului Botoșani, Alexandru Colbu, s-a declarat nemulțumit de modul cum au gestionat forțele de ordine petrecerea romilor din Centrul Vechi.

El spune că evenimentul respectiv era cunoscut și se putea preveni organizarea acestuia, însă instituțiile nu au colaborat între ele. Șefii structurilor de siguranță și liniște publică au primit câte un avertisment verbal, iar dacă situația se va repeta se vor lua măsuri mai drastice, a anuțat prefectul.

Imediat ce am văzut în presă, am sunat șefii de structuri, responsabili cu siguranța și  ordinea publică. Mi-au dat anumite explicații, nu m-au convins. I-am convocat a doua zi la birou, am avut o discuție. Nu vreau să comentez mai mult. Vreau să spun că nu am fost mulțumit de ce s-a întâmplat acolo. Le-am adus la cunoștință acest lucru. Am stabilit un plan de măsuri. Concluzia a fost să nu le fie frică să aplice legea”, a spus Alexandru Colbu.

În planul de măsuri s-a stabilit un program de patrulare pentru fiecare instituție, inclusiv jandarmi. polițiști și polițiști locali, rolul acestor patrule fiind acela de a preveni manifestările de acest gen.

De asemenea, familia care a organizat petrecerea a primit o amendă de 1000 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *