Consilier local din județul Botoșani, găsit în incompatibilitate de ANI. Ce a făcut

Un consilier local din județul Botoșani a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI). Este vorba despre Constantin Corneliu Bălășanu, funcționar public de conducere și Consilier Local în cadrul Consiliului Local Frumușica. 

Potrivit ANI, în perioada 03 ianuarie – 06 iulie 2018, a deținut funcția publică de conducere în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Frumușica și a exercitat simultan funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al aceleiași comune.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 32 din Legea nr. 176/2010, potrivit căruia „Dispozițiile prezentei legi se completează cu cele ale Legii nr. 115/1996, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu cele aduse prin prezenta lege, ale Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ale Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificările și completările ulterioare, ale Codului de procedură civilă, ale Ordonanței Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare, ale Legii nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu dispozițiile altor acte normative, inclusiv ale celor care reglementează alte incompatibilități sau conflicte de interese, dacă acestea nu sunt contrare prezentei legi și Legii nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare.”; ale art. 34, alin. (2) din Legea nr. 188/1999 (în vigoare până la data de 06 iulie 2018), potrivit căruia „(2) Înalții funcționari publici și funcționarii publici de conducere pot fi numiți în funcții de demnitate publică numai după încetarea, în condițiile legii, a raporturilor de serviciu”; coroborate cu prevederile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 și ale art. 91, alin. (3) din același act normativ, potrivit căruia „Funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții sau calități: (…) c) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului județean ori al prefecturii din județul respectiv;”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *