Comunicat PSD: Toți deputații de la PSD Botoșani au votat pentru dublarea alocațiilor pentru copii, în timp ce deputatul PNL Cristian Achiței a refuzat să voteze!

PSD Botoșani informează botoșănenii că în timp ce toți deputații social-democrați care reprezintă județul Botoșani în Parlamentul României, respectiv Tamara Ciofu, Marius Budăi, Costel Lupașcu și Răzvan Rotaru au votat pentru dublarea alocațiilor copiilor de la 1 ianuarie 2020, reprezentantul PNL Botoșani, Cristian Achiței nu a vrut să voteze.

Am votat pentru dublarea alocațiilor pentru copii, așa cum am făcut și în februarie, când Guvernul social-democrat a și pus imediat în practică această măsură. Deci am fost consecvenți. Alocațiile trebuiau să fie majorate pentru că erau mult prea mici față de necesitățile copiilor. Nu poți crește un copil cu 150 de lei pe lună. Nici suma de 300 de lei nu este suficientă, dar e mai aproape de necesități. Atât președintele Iohannis, cât și Guvernul Orban sunt obligați conform Constituției să aplice această măsură și să nu încerce să tragă de timp pentru a nu o pune în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Ar fi un gest de sfidare și bătaie de joc la adresa părințiilor și a copiilor din toată țara”, se arată în comunicatul transmis de deputații PSD Botoșani.

Conform proiectului de lege redactat și votat de parlamentarii PSD, alocațiile cresc de la 150 de lei la 300 de lei pe lună pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 300 de lei la 600 de lei pe lună la copiii mai mici de 2 ani sau cu dizabilități.

Guvernul trebuie să găsească soluții și are soluții. Până acum Guvernul PNL a lucrat mai mult pentru bănci și corporații și mai puțin pentru cetățeni. Dacă ar face invers, atunci ar avea soluții. Având în vedere că în Bugetul pentru anul 2020 pregătit de Guvernul Orban-Iohannis, educația și cercetarea au cel mai mic buget din ultimii 30 de ani, respectiv 2,9% din PIB, cu mult sub pragul de 6% din PIB considerat acceptabil, am luat decizia cu colegii noștri de la PSD din toate județele să aprobăm noi în Parlament alocarea de fonduri suplimentare în sistemul de învățământ. Așa vom proceda și de acum înainte în fiecare domeniu, ca urmare a faptului că PNL va diminua bugetele mai multor domenii vitale pentru țara noastră: Sănătate, Dezvoltare, Agricultură, Transporturi, Fonduri Europene”, au declarat deputații PSD.

Acum se face diferența între vorbe și fapte. În „România educată” văzută de Turcan, Orban, Iohannis și toți liberalii educația este crunt subfinanțată. PNL și-a arătat adevărată față. Atunci când erau în Opoziției susțineau creșteri de alocații și mai mulți bani pentru educație, iar după ce au ajuns la Putere, nu îi mai interesează oamenii de rând și problemelor lor, ci doar mediul corporatist și marile companii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *