Un primar dintr-o comună din județ își anunță candidatura la Primăria Botoșani

Primarul comunei Cristești, Lucian Borfotină, este primul primar care trădează PSD și părăsește partidul. Acesta și-a anunțat, miercuri, trecerea la ALDE, partid condus de controversatul politician Florin Țurcanu,  judecat într-un dosar de corupție.

De altfel, în conferința de presă de miercuri, Borfotină a anunțat că va candida la funcția de primar al municipiului Botoșani, intrând în competiție directă cu Cătălin Flutur.

„Consider că următorul pas în cariera mea politică este o candidatură la Primăria municipiului Botoșani. Bineînțeles, sunt conștient că șansele nu sunt foarte mari, pentru că suntem un partid mic”, a spus Borfotină.

Primarul de Cristești va prelua, alături de actualul lider al ALDE din municipiul Botoșani, Liviu Rădășanu, coordonarea filialei municipale. 

Liderul ALDE, Florin Țurcanu, a lăsat să se înțeleagă că Lucian Borfotină este doar o variantă de rezervă.

„Am disponibilitatea să susțin candidatura actualului primar, Cătălin Flutur, dacă dumnealui consideră că noi avem o echipă puternică și putem aduce un plus. În urma unui sondaj, putem lua în calcul o înțelegere punctuală și atunci să meargă Cătălin Flutur la primar și domnul Borfotină la viceprimar. Dacă nu, noi vom merge separat în alegeri”, a spus Țurcanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *