Agenții economici se plâng de lipsa forței de muncă calificată. Ce măsură propune reprezentantul patronatelor din Botoșani!

Reprezentantul Patronatului Național Român, Filiala Botoșani, Eugen Achihaei, a ridicat miercuri, în Comisia de Dialog Social, problema lipsei forței de muncă calificată în județ. El spune că mulți dintre botoșănenii care au mai rămas în țară și sunt buni de muncă, nu sunt calificați și nu pot fi angajați. El a cerut prefectului Alexandru Colbu să facă demersuri la nivel central pentru ca să fie eliminată prevederea privind învățământ general obligatoriu în cazul celor care vor să facă cursuri de calificare.

Cei care au mai rămas în România, buni de muncă, se lovesc de lipsa calificării. Noi nu putem să-i angajăm dacă nu sunt calificați. Când ajung la noi, eu îi trimit la Inspectoratul Școlar. Ca să facă cursuri, trebuie să fie eliminată prevederea învățământ general obligatoriu”, a declarat Eugen Achihaei.

Pentru a se înscrie la cursuri de calificare, persoanele respective trebuie să prezinte dovada absolvirii învățământului obligatoriu, ori sunt persoane care vor să facă cursuri și cu patru sau șase clase. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *