Doi consilieri locali din județul Botoșani, în vizorul Agenției Naționale de Integritate. Cine sunt și ce au făcut!

Doi consilieri locali din județul Botoșani fac obiectul unei anchete demarate de Agenţia Naţională de Integritate, după ce au fost depistaţi că sunt în incompatibilitate.

Este vorba de Iuliana Dolhăscu, consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Unțeni, care, potrivit ANI, începând cu data de 25 iunie 2016 deține simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului propriu al Consiliului Local Unțeni, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, este în vizorul ANI și Gheorghe Maxim, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Cristești.

În cazul acestuia, în perioada deţinerii funcției de consilier local (mandatul 2016 – 2020), o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat unic și funcţia de administrator, precum și calitatea de angajat cu contract individual de muncă, a furnizat produse Primăriei comunei Cristești, în valoare totală de 22.836 lei.
 
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *