Șofer de 22 de ani, din Botoșani, prins drogat la volan. Consumase cannabis

razie, politisti rutieri, filtre, stiri, botosaniLuni, poliţiştii Secţiei Rurale nr.3 Hlipiceni au depistat în trafic, pe raza localității Trușești, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani.         

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest,rezultatul fiind negativ și cu aparatul Drager DrugTest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru consumul de Cannabis.

 Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească unde  i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenţei substanţelor psihoactive.

  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Poliţiştii botoşăneni acţionează zilnic pentru prevenirea şi combaterea consumului de substanţe psihoactive de către conducătorii auto, pentru depistarea lor fiind folosit aparatul marca Drager, model Drugtest.

          Consumul de substanţe psihoactive influenţează comportamentul conducătorilor de vehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceştia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mişcări.

          De asemenea, conducătorul unui vehicul care a consumat substanţe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte uşor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cauze finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecinţe deosebit de grave.

          Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influenţa substanţelor psihoactive se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă, conform art. 336 alin.2 din Codul Penal

          Se reţine permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *