Polițiștii rutieri botoșăneni, acțiuni în stradă. Au reținut 58 de permise, din care 32 pentru consum de alcool la volan

În perioada 9-15 decembrie, poliţiştii botoşăneni au desfăşurat acţiuni pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 569 de sancţiuni contravenţionale şi constatate 20 de infracţiuni la regimul rutier, din care 25 de contravenţii şi 7 infracţiuni pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au dispus reţinerea a 58 de permise de conducere, un număr de 32 dintre acestea fiind reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

La data de 15 decembrie, ora 00.30, poliţiştii Serviciului Rutier au identificat un tânăr de 27 de ani, din orașul Darabani, în timp ce conducea un autoturism pe  drumul naţional D.N. 29 A, în comuna Suharău, având o concentraţie alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, pe drumul judeţean D.J. 282 din localitatea Coțușca, poliţiştii au depistat un bărbat de 40 de ani, din comuna Rădăuți Prut, în timp ce conducea un autoturism. Fiind testat cu aparatul etilotest de tip Drager, rezultatul indicat a fost de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 La aceeaşi dată, în jurul orei 01.15, poliţiştii Biroului Rutier, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Petru Rareș din municipiul Botoșani, în zona intersecției cu strada Maramureș, au oprit pentru control un autoturism condus de o tânără  de 20 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătoarei auto, a rezultat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

 Tot pe raza municipiului Botoşani, poliţiştii au depistat un bărbat de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Mihai Eminescu.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii rutieri ai orașului Darabani, au oprit pe drumul comunal D.C. 82 B, din comuna Suharău, un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani, din localitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul indicat de aparatul etilotest a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate spitalicească, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge. 

La aceeaşi dată, poliţiştii din Ştefăneşti, au depistat în trafic, pe drumul comunal D.C. 52 A din satul Bogdănești, comuna Santa Mare, judeţul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat de 52 de  ani, din comuna Santa Mare, având o îmbibație alcoolică de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

  În toate cazurile, au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *