Incredibil! Mort furat pentru ajutorul de înmormântare. Rudele au făcut plângere la Poliţie

Foto: Observator

Situaţie incredibilă la Huşi, în Vaslui,  unde rudele unui decedat au făcut plângere la poliţie, acuzând că li s-a furat mortul de la morgă pentru ajutorul de înmormântare în valoare de 5.000 de lei.

Mihai Gorgan, în vârtã de 52 de ani, a decedat la Spitalul din Husi, pe 7 decembrie, însã de la morgã a fost scos de… Marin Lila, un husean care recunoaste cã nu este niciun fel de rudã cu defunctul, dar a vrut ca prin îngroparea crestineascã a lui Gorgan, sã facã o faptã crestineascã. Multi s-au întrebat cum de a reusit sã scoatã mortul de la morgã, întrucât acolo ar trebui sã fie niste rigori, care sã nu permitã oricui sã ia un cadavru la întâmplare…si sã plece cu el prin oras, scrie Vremea Nouă. Lila recunoaste cum a fãcut:

‘Eu nu puteam sã scot mortul de acolo, dar mi s-a spus cã dacã aduc o rudã, un nepot, ceva, îl voi putea lua. L-am cãutat pe nepotul lui, unul Iorga si l-am dus acolo. Acesta a semnat cã nu vrem necropsie, cã stim de ce boalã a murit si vrem doar sã îl luãm asa. S-au fãcut actele si ni l-au dat. Le-am spus cã nu am masinã mai mare, dar îl duc asa, cum pot, în masina mea, micã. Am legat sicriul, ca sã nu cadã, normal”, spune Lila.

Dupã aceastã fazã destul de ciudatã, Marin Lila reuseste sã ia mortul, pe care îl urcã, cu sicriu cu tot, în masina lui. Cum vehiculul era mult prea mic, acesta leagã racla cum poate, dar un sfert din ea rãmâne pe afarã. Cum o fi mers prin oras cu sicriul în acest fel si ce-o fi zis lumea, care vedea cum “atârnã” un sicriu dintr-o masinã, greu de spus… Cert este cã s-a ajuns cu bietul defunct la capelã.

Erau sã se batã în capelã, cu defunctul lângã ei

“Aici a fost scandal. Cã eu l-am depus acolo, i-am adus icoanã, tot. Stãteam la priveghi. A venit în capelã cu mare scandal fratele sotiei, care a spus ca imediat sã îi dau certificatul de deces. M-a acuzat cã am furat mortul, ca sã încasez ajutorul de înmormântare. A sãrit la mine. Eu i-am spus cã am vrut sã fac o fapte bunã iar el, în loc sã îmi multumeascã, vine sã mã batã? Nu e frumos”, se plânge Marin Lila. Ieri dimineatã însã, s-a vãzut în fata faptului împlinit, cã sotia si cumnatul lui Mihai Gorgan chiar l-au reclamat, cãci s-a trezit la usã cu Politia. A fost poftit duminicã, la sectie, pentru explicatii.

Nu pentru mort era disputa, ci pe… certificatul de deces!

De reamintit cã huseanul Mihai Gorgan, un om necãjit si singur, din cartierul Dric, a decedat pe 7 decembrie în Spitalul Husi. A fost scos de Marin Lila de la morgã, cu explicatia cã nu ar avea cine sã îl îngroape ca pe un crestin. S-a dat zvon în oras ca oamenii cu inimã mare sã doneze câte ceva, pentru pomanã, însã când au apãrut binevoitorii, de nãcãieri au apãrut si niste rude. Este vorba despre sotia lui, cu care nu mai trãia de ani de zile, dar si un frate al acesteia. Bãtãlia s-a dus, de fapt, nu pe bietul mort, cât pe certificatul de deces, pe baza cãruia se putea încasa ajutorul de înmormântare, în valoare de peste 5000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com