Povestea tinerei din Botoșani care a obținut 9,41 la Bacalaureat, dar a ales să devină șofer de tir. „De mică eram atrasă de meseriile dedicate bărbaților”

O tânără de 22 de ani, din județul Botoșani, care a absolvit liceul cu medie foarte mare, a ales o carieră în domeniul șoferiei. Mălina Elena Ghileschi a fost votată, de curând, cea mai frumoasă șoferiță de tir din România. Este din Trușești și se consideră o  fire curajoasă si comunicativă, optimistă și perfecționistă, ambițioasă și competitivă. Pune suflet în tot ceea ce face, adoră să socializeze cu oamenii, să învețe lucruri noi.

Mălina nu este doar o fată frumoasă, ci este și foarte inteligentă. O demonstrează inclusiv rezultatele sale pe parcursul anilor de studii.

Am terminat studiile liceale la Liceul „Demostene Botez” din Trușești. Am absolvit ciclul liceal în anul 2016, media mea de la bacalaureat fiind 9.41 iar media din clasele IX-XII fiind 9.90. Mi-a plăcut foarte mult să învăț, iar după liceu, m-am înscris la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași. În timpul facultății am luat bursă și am avut rezultate frumoase. Între timp am schimbat ordinea priorităților, am întrerupt facultatea pentru o perioadă de timp, dar cu siguranță, în viitor, o voi relua. Sunt singură la părinți, dar mi-ar fi plăcut să am un frate. Mama mea lucrează în învățământ și tata a lucrat în domeniul bancar. În familia mea nu a mai existat nimeni care să practice această meserie, cea de șofer de tir”, a povestit, pentru BotoșaniNews.ro, Mălina.

De mică își dorea să devină polițist, dar în timpul liceului a decis că vrea altceva, și s-a înscris la Facultatea de Construcții și Instalații. A ales însă să fie șofer de tir. A cântărit foarte mult în decizia ei și partea financiară, dar și faptul că poate fi aproape de logodnicul său.

„În general am fost atrasă de meseriile dedicate bărbaților”

Deja începusem facultatea când am venit în Germania, în vacanță, la logodnicul meu. Aici am fost fascinată de tot ce am văzut, el lucra deja la firma unde sunt și eu acum. De mică mi-au plăcut mașinile, caii putere și tot ce este legat de șoferie. În general, am fost atrasă de meseriile dedicate bărbaților. M-am reîntors acasă și m-am hotărât să mă înscriu la școala de șoferi pentru categoriile C și E. A fost puțin cam dificil de explicat părinților ceea ce eu am decis, dar sunt norocoasă, deoarece mereu ei m-au susținut și încurajat cu tot ceea ce eu mi-am dorit să realizez. Alături de mine a fost și logodnicul meu, care m-a învățat tot ceea ce știu acum, mi-a suportat nervii și mai presus de toate, a avut încredere în mine că voi reuși și voi fi un șofer profesionist în adevăratul sens al cuvântului”, ne-a spus tânăra.

Acum lucrează la firma germană Spedition Pflaum GmbH și se ocupă cu aprovizionarea magazinelor NORMA (magazine asemănătoare cu LIDL, PENNY, NETTO).

O lună de zile am lucrat împreună cu logodnicul meu, timp în care a trebuit să învăț cum se încarcă corect marfa pentru magazine, cum trebuie manevrată o liză electrică și cel mai dificil lucru pe care l-am avut de învățat a fost trasul în rampă. Fiecare din noi merge la cumpărături la LIDL, PENNY, KAUFLAND, imaginați-vă că sunteți în căutarea unui loc de parcare in fața magazinului și cu greu reușiți sa îl găsiți. Ei bine, eu sunt nevoită să intru într-o astfel de parcare, cu 40 de tone după mine, fiind nevoită sa ocolesc mașinile mici cu mare atenție, să am grijă la mișcările pe care le fac pentru a reuși să trag camionul în rampă. Într-o zi de muncă, pot avea de la unul pana la 3 magazine, deci trei rampe diferite. În fiecare zi mă confrunt cu situații și rampe noi, dar datorită plăcerii pe care o am pentru această meserie, reușesc să fac față tuturor provocărilor. Consider că atunci când faci ceea ce îți place, absolut tot este posibil! Sunt mândră de ceea ce fac și mai presus de toate, iubesc această meserie! În prezent lucrez singură la aceeași firmă”, ne-a spus Mălina.

Tânăra spune că acest domeniu nu mai este exclusiv al bărbaților pentru că sunt foarte multe femei curajoase și puterbice, care fac față cu brio acestei provocări, ba chiar unele ajung să se descurce mai bine decât mulți dintre bărbați.

Eu conduc doar în Germania și pot afirma despre oamenii care locuiesc aici, că au un respect deosebit pentru șoferii profesioniști. De foarte puține ori aud claxoane, de injurii nici nu se pune problema, nu există așa ceva. Când ajung la locația unde trebuie să descarc marfa iar oamenii ma văd cum manevrez camionul, cum ocolesc obstacolele, mă privesc până la final iar după mă felicită, ba chiar am primit îmbrățișări și bomboane! După concurs (n.r. a câștigat titlul de cea mai frumoasă șoferiță din România), de unii am fost privită cu admirație, de alții cu reticență, ca să nu zic cu răutate. Dar… eu îmi văd de drumul meu”, a povestit tânăra.

Mălina recunoaște că deși este foarte pasionată de ceea ce face la un moment dat își va relua studiile pentru că îi place să trăiască în Germania, dar „tot România mea rămâne locul numit “acasă”!”.

Despre concursul pe care l-a câștigat, Mălina spune că ea nu se consideră cea mai frumoasă și nici cea mai sexy.

Prin intermediul concursului am cunoscut foarte multe doamne și domnișoare șoferițe extrem de frumoase! Toate participantele concursului au fost superbe! Chestia asta cu frumusețea este relativă, nu toți oamenii au aceleași gusturi. Această meserie e invadată de sute de femei frumoase de care sunt mândră! Sunt fericită că am câștigat concursul, dar pentru mine, câștigătoare suntem toate cele care am participat la concursul lui Ilie Matei-Omul șoselelor!”, a spus Mălina.

Este primul an pentru ea când va petrece sărbătorile departe de casă. Spune că va fi cu gândul la părinții săi de Crăciun, dar va petrece românește cu logodnicul și colegii săi. 

Doresc tuturor sărbători fericite și un an nou plin de împliniri! De fapt, nu sărbătorile trebuie să fie fericite, ci oamenii! Așadar, fiți fericiti și un an nou cu multe bucurii, vă urez!”, este mesajul transmis de tânără tuturor cititorilor BotoșaniNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *