Polițiștii botoșăneni demarează campania „Hoţii îţi invadează intimitatea”

Polițiștii lansează campania „Hoţii îţi invadează intimitatea” care are ca scop conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.

Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de Poliţia Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalităţi inedite şi de impact, informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate.

Noutatea campaniei din acest an constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate.

Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu poliţiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor.  

În perioada decembrie 2019 – februarie 2020, la nivel naţional se vor difuza spoturi audio şi video tematice, vor avea loc întâlniri cu grupuri ţintă şi distribuiri de materiale informative.

La nivelul judeţului Botoşani, în primele 9 luni ale anului 2019, au fost sesizate cu 23% mai puţine furturi din locuinţe, comparativ cu perioada similară a anului 2018.

Aşa cum vom face şi pe timpul derulării campaniei, recomandăm fiecărui cetăţean în parte:

  • Asigură-te că ai încuiat uşa, chiar şi când eşti în casă;
  • Montează o încuietoare de calitate;
  • Montează un sistem de alarmă;

Nu transmite informaţii personale pe reţelele de socializare

Sursa: comunicat IPJ Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *