Municipiul Botoșani, în competiție pentru marele premiu al Galei AMR

Municipiul Botoșani se află în competiție pentru marele premiu al Galei AMR.  Aceasta se desfăşoară sub înaltul patronaj şi în prezenţa Preşedintelui României, cu participarea prim-ministrului şi a mai multor membri ai guvernului.

Municipiul Botoşani este membru încă de la înfiinţate al Asociaţiei Municipiilor din România. AMR a fost constituită în vederea promovării intereselor comune ale autorităților administrației publice locale pentru soluționarea și gestionarea nevoilor publice în numele și pentru interesul colectivităților locale. Pentru îndeplinirea acestui rol asumat de către membrii săi – municipiile din România – AMR a organizat „Gala AMR”, aflată anul acesta la a III-a ediţie, care să pună în evidență excelența în diverse domenii pentru administrația publică locală, să contribuie la stimularea performanței și la schimbul de bune practici într-o serie de domenii de importanță deosebită pentru administrația publică locală:

1. Excelență în Educație
2. Excelență în Sănătate și Asistență socială
3. Excelență în Transport public și mobilitate
4. Excelență în Protecția mediului și gestionarea eficientă a deșeurilor
5. Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice
6. Excelență în Promovarea culturală, turistică și sportivă
7. Excelență în eficiență energetică
8. Excelență în Digitalizare / Smart City
9. Excelență în Guvernarea locală participativă
10. Excelență în Promovarea și susținerea antreprenoriatului


Municipiul Botoşani a aplicat anul acesta, la domeniul (6) Excelență în Promovarea culturală, turistică și sportivă, cu prezentarea Parcului de Agrement Turistic şi Sportiv „Cornişa”.

Procedura este următoarea: aplicațiile vor fi analizate pentru fiecare categorie de premiu de către un juriu compus din reprezentanți ai mediului academic și sectorului non-guvernamental, care va evalua aplicațiile pe baza unei grile specifice fiecărei categorii de premii. Juriul va analiza propunerile primite și va realiza nominalizările pentru un număr de trei municipii pentru fiecare din categoriile de premii.

Pentru a stabili câștigătorul fiecărei categorii juriul va acorda un număr maxim de 100 de puncte pentru fiecare criteriu. Municipiul care va avea valoarea cea mai mare (V1) va primi punctajul maxim de 100 de puncte (N1).

„Sper din tot sufletul că voi veni acasă cu un rezultat frumos pentru Botoșani”, susține primarul Cătălin Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *