Polițiștii ies în stradă! Ministrul de Interne amână acordarea sporurilor

politisti, stiri, botosani, politie, ultrajÎn structurile MAI este agitație mare după ce a ”transpirat” informația că Vela și Orban vor să amâne acordarea sporurilor și majorărilor de salarii polițiștilor până în luna martie. Sindicaliștii amenință cu proteste în stradă și spun că, de data aceasta, nu vor mai accepta să fie călcați în picioare, scrie National.ro.

După ce și Marcel Vela, ministrul de Interne, și premierul Ludovic Orban le-au dat asigurări polițiștilor că vor respecta legea și le vor acorda toate sporurile și drepturile salariale, iată că aceștia s-au sucit. Din ultimele informații primite de sindicaliști, Guvernul intenționează să amâne sporurile cel puțin până în luna martie a anului viitor. ”Am avut întâlnirea cu domnul Cîțu, ministrul de Finanțe, i-am dat solocitările noastre cu salarizarea pe 2020, impactul pe 2020, undeva la două miliarde de lei, și mi-a spus că analizează și că săptămâna viitoare vom discuta punctual.Am o reținere în a crede în ce spune Cîțu, pentru că am o informație portivit căreia Guvernul vrea să proroge termenul de aplicare a Legii 153 până în martie, adică să nu majoreze salariile polițiștilor de la 1 anuarie, așa cum prevede legea și polițiștii să nu mai beneficieze de ¼ din majorarea din 2022 la salariul de bază. Nici Decizia 51 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, de egalizare la nivel maxim a sporurilor de fidelitate, pericol și studii superioare nu cred că va fi aplicată de la 1 ianuarie, banii aceștia fiind calculați din 2015 până în prezent. Noi am intrat în majorare abia în 2019, am fost tot timpul lăsați la coada clasamentului bugetarilor, din diferite motive, nu ne-au suportat, i-am reținut, i-am arestat, le-am probat activitățile infracționale unora din politică.Le-am transmis prin diferite canale că, după Sărbători, ne pregătim de acțiuni de protest, pentru că nu vom accepta să fim din nou călcați în picioare și să devenim sacrificații de serviciu ai lui Vela și ai altora ca el”, ne-a declarat Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Carmen Dan în variantă masculină

Sindicaliștii din Poliție s-au arătat extrem de nemulțumiți de prestația actualului ministru de Interne, Marcel Vela, pe care îl consideră un Carmen Dan în variantă masculină. Totodată, declarațiile lui Vela, potrivit căroara ar face curățenie în sistem, sunt consideratede către polițiști doar diversiuni fără acoperire în realitate. ”I-am dat eu două cazuri de polițiști care au legături cu lumea interlopă, șefii de la Constanța și de la Călărași, cu probe clare, directe, fără dubii, și nu le cercetează,și are informațiile acestea și de la structurile specializate. Pe cel de la Constanța l-a reconfirmat în funcție pe un an de zile, iar pe cel de la Călărași îl menține în activitate. Unde este curățenia? L-a schimbat pe cel de la Caraș-Severin, care era din alt cerc decât al lui, și pe cel de la Teleorman. La Teleorman chiar n-am înțeles de ce l-a schimbat, pentru că omul ăla chiar e polițist adevărat, om care își face treaba, om care lucrează corect, dar l-a schimbat probabil pentru că este din Teleorman. Vela reorganizează ministerul ca să schimbe polițiștii cu cei pe care îi propune el din zona lui politică. Să nu încerce să ne creadă pe toți proști. Domnul Vela joacă artistic, nu joacă profesional și nici măcar nu înțelege sistemul. În al doilea rând, joacă la comunicare pentru impresia artistică pentru cei care nu pricep, iar asta se numește diversiune. Problemele fundamentale ale noastre sunt logistica, deficitul de personal și salarizarea. Domnul Vela știe că astăzi avem 1.600 de polițiști din promoția septembrie 2019 care își efectuează serviciul în ținută de vară, fără căciulă, fără bluzon de iarnă, este prima oară în istoria poliției când se întâmplă acest lucru.Oricum, Vela nu are ceea ce trebuie pentru a conduce ministerul ăsta, este un fel de Carmen Dan în varianta masculină. Scaunul pe care stă e mai înalt decât teancul de cărți pe care le-a citit, exact ca și în cazul lui Carmen Dan”, ne-a mai precizat Dumitru Coarnă, președintele SNPPC.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *