Deputatul Pro România, Mihaela Huncă: Este foarte important ca toți oamenii decidenți să facă front comun pentru a nu permite diminuarea fondurilor europene pentru România

mihaela hunca - deputat Pro Romania de BotosaniDeputatul Pro România, Mihaela Huncă cere politicienilor, indiferent de culoarea politică, să facă front comun și să nu permită diminuarea fondurilor europene pentru România. Asta după ce președinția Finlandei a propus diminuarea fondurilor nerambursabile pentru țara noastră.

Fondurile europene au reprezentat și reprezintă în continuare o gură de oxigen pentru regiune , dar și pentru țara noastră. În 2014 aveam absorbție 90%, iar în perioada 2014-2020 absorbția a scăzut la 28%. (…) Președinția Finlandei a propus să diminueze foarte mult fondurile neramburabile pe coeziune, pe agricultură, care erau alocate pentru țara noastră, în această perioadă se proiectează bugetul pentru finanțare neramburabilă pentru următoarea perioadă. De aceea, e foarte important ca toți oamenii decidenți să facă front comun, indiferent de culoare politică, pentru a nu permite diminuarea fondurilor europene, mai ales acum când suntem într-o criză bugetară, România are nevoi de acest colac de salvare, adică de fonduri euopene nerambursabile”, a precizat Huncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *