Viorel Șerbănoiu vrea să revină pe funcția de șef al Poliției din Botoșani. A contestat decizia de pensionare

serbanoiu viorel, ipj, stiri, botosaniFostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, comisarul șef Viorel Șerbănoiu, a contestat modul în care a fost înlocuit de la conducerea instituției.

El este nemulțumit de faptul că pensionarea sa nu a avut loc printr-un ordin de ministru, așa cum este procedura în cazul șefilor de inspectorate județene, dar și de faptul că Ministerul Afacerilor Interne nu a analizat o cererea de-a sa, depusă în luna septembrie, prin care a solicitat menținerea în funcție, așa cum prevede Statutul polițiștului, a încă un an.

Șerbănoiu a fost pensionat pe 26 octombrie, după ce a îndeplinit vârsta de pensionare, însă, ulterior, pe 31 octombrie, a deschis o acțiune în instanță, sub formă de ordonanță președințială, prin care a cerut menținerea lui în funcția de șef al Poliției din Botoșani. Acțiunea a fost deschisă la Curtea de Apel Suceava, însă instanța suceveanu a redirecționat dosarul la Tribunalul Botoșani.

Tribunalul Botoșani a respins, miercuri, acțiunea, însă Șerbănoiu poate face recurs.

Solutia pe scurt: Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la pronunţare, calea de atac urmând a se depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată astăzi, 11.12.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în decizia instanței din Botoșani.

One thought on “Viorel Șerbănoiu vrea să revină pe funcția de șef al Poliției din Botoșani. A contestat decizia de pensionare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *