FOTO! Sală de stimulare multisenzorială pentru copiii cu deficiențe neuro-psihice, inaugurată la Secția Pediatrie a Spitalului Județean

Copiii cu tulburare de spectru autist vor beneficia de o Sală de Stimulare Multisenzorială.

Aceasta a fost inaugurată, vineri, la Secția Pediatrie a Spitalului Județean, în prezența conducerii Consiliului Județean, a cadrelor medicale, dar și a deputatului Tamara Ciofu, care s-a implicat în realizarea acestui proiect.

Fondurile necesare pentru realizarea Sălii de Stimulare Multisenzorială au fost asigurate de către Consiliul Județean Botoșani și Ministerul Sănătății, valoarea investiției ridicându-se la 575.000 lei.

Această investiție era absolut necesară pentru toți copiii care suferă de tulburare de spectru autist, deficiențe neurosenzoriale, precum și de alte afecțiuni neuropsihice și pediatrice, fiind un element esențial în terapia care îi poate aduce mai aproape de o viață normală. Sper ca inaugurarea de astăzi a acestor noi dotări din cadrul Centrului de Sănătate Mintală al Spitalului Județean „Mavromati” să fi fost cu adevărat acel cadou care să bucure și în același timp să aline sufletele copiilor cu TSA și a părinților acestora”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta.

Accesul copiilor cu probleme neuro-psihice la această cameră este gratuit. La nivelul județului Botoșani sunt peste 800 de copii luați în evidență cu astfel de probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *