FOTO! Proiect inedit derulat la un liceu din municipiul Botoșani

Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoşani a coordonat și implementat proiectul judetean “Școala pentru viață”, în perioada ianuarie-decembrie 2019.  Având în vedere faptul că misiunea Seminarului și deviza ”O școală pentru minte, suflet și trup” pot fi translatate spre practică și prin realizarea unor activități extrașcolare, colectivul de profesori oferă constant elevilor, pe lângă cunoștințele specifice disciplinelor predate, informații utile în dezvoltarea profesională, implicându-i în activități diverse.

       Realizarea acestui proiect survine în urma identificarii unor nevoi, așa cum au fost formulate în documentele strategice ale instituției și ale conducerii liceului și vizează formarea unor abilități de viață la adolescenți, atât de necesare pentru integrarea socio-profesională, precum și pentru succesul școlar.

       Proiectul și-a propus și a realizat următoarele obiective specifice: motivarea și stimularea învățării, pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare, promovarea unei conduite și a unei atitudini potrivite spiritului antreprenorial, din poziția angajatorului, dar și a anagajatului, roluri pe care un om le poate alterna pe parcursul întregii vieți și în cariera profesională, formarea unui stil de viață sănătos și a unei conduite corecte, în contextul cetățeniei europene, prin cunoașterea regulilor, legilor, obligațiilor, drepturilor și măsurilor, pe care le pot lua pentru creșterea calității și duratei vieții, socializarea, schimbul de bune practici, dezvoltarea personală, creșterea stimei de sine, a încrederii în forțele proprii, creșterea capacității de adaptare la situații inedite și în contexte noi, realizarea de schimburi educaţionale, între elevii și cadrele didactice implicate în proiect, încurajarea muncii în echipă, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice, creșterea capacității și culturii organizaționale, îmbunătățirea imaginii și atragerea de noi elevi, prin implementarea proiectului la nivel județean.

Pe parcusul anului 2019, au fost desfășurate numeroase activități dintre care unele organizatorice, ce au apartinut echipei de implementare a proiectului, altele însă au fost desfășurate cu participarea activă și efectivă a elevilor. Activităti precum: Drepturile și obligațiile cetățenilor europeni, Știință și practică, Arta între originalitate și kitsch, Educație financiară, Stil de viață sănătos, Stop bullying, start loving, Traficul de persoane – o amenințare reală, au culminat cu un concurs. La concursul judetean ”Dosarul de angajare” au participat aproximativ 200 de elevi din liceele botoșănene. Dosarul depus pentru jurizare a fost alcatuit din urmatoarele documente: CV in limba română și în limba engleză, scrisoare de intenție, scrisoare de motivație, recomandare.

Au fost acordate peste 50 de premii și mențiuni tinerilor care au realizat cele mai complete și corecte dosare de angajare, ceilalți elevi primind diplome de participare. Coordonatorii proiectului au fost profesorii Macovei Ada Alexandrina, Apostol Jeanina Catalina si Daniel Dascălu, se arată într-un comunicat al Seminarului Botoșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *