Un bărbat și o femeie ținuți ca sclavi la ferma unui bărbat de 53 de ani

Un bărbat de 53 de ani este cercetat după ce a ținut ca sclavi un bărbat și o femeie, la ferma sa din comuna Ciurea, județul Iași.

La data de 3 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au efectuat o percheziție domiciliară, în comuna Ciurea, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de supunere la muncă forţată sau obligatorie, lipsire de libertate în mod ilegal și lovirea sau alte violenţe.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în anii 2015 și 2017, în timp ce s-ar fi aflat la ferma sa, din comuna Ciurea, un bărbat, de 53 ani, ar fi supus la muncă, prin constrângere fizică şi morală, un bărbat și o femeie, iar prin amenințări și acte de violență i-ar fi obligat să rămână la ferma sa pentru a
munci împotriva voinţei lor.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 3 decembrie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

Ulterior a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea și luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Iași.

Cercetările continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com