Top 8 idei de redecorare a livingului când ai copii + 23 FOTO pentru inspirație

Ca părinte de copil mic te confrunți adesea cu dorința de a avea un spațiu sigur, curat, frumos și foarte primitor. Totuși, ce te faci atunci când visul tău nu corespunde realității? Când ai un prichindel năzdrăvan, căruia îi place să experimenteze cât mai mult și să își pună amprenta asupra locului în care trăiește, este foarte important să ai grijă la toate detaliile.

Pentru început… redecorează! Adaptează spațiul comun nevoilor tuturor membrilor familiei. În acest sens, citește în continuare 8 idei de amenajare a livingului care împacă atât nevoile adulților, cât și pe cele ale copiilor!

1.    Găsește un covor potrivit

Chiar dacă tot mai multe familii renunță la covoare atunci când au copii mici, aceasta nu este o idee chiar inspirată, mai ales dacă stai la parter și/sau nu ai încălzire în pardoseală. Cel mai bine este să găsești un covor potrivit. Acesta trebuie să fie durabil, ușor de curățat și pe cât posibil din fibre naturale (fără substanțe chimice toxice).

 

2.    Acordă o atenție deosebită canapelei și fotoliilor

Când vine vorba despre o cameră de zi prietenoasă pentru copii, pe lângă covor, vei vrea să acorzi o atenție deosebită și canapelei, fotoliilor, pernelor și chiar scaunelor. Ele vor fi adesea supuse cățărărilor, săriturilor și diverselor „proiecte de artă” (canapele pictate, perne desenate, etc). Astfel, vei vrea să alegi elemente de mobilier și decor care să echilibreze confortul cu practicitatea. În acest sens, caută țesături rezistente la frecare. Pe primul loc în preferințele părinților se află canapelele, scaunele și pernele din piele.

3.    Amenajează o zonă „fără colțuri”

Încearcă, pe cât posibil, să scapi de colțuri, mai ales dacă micuțul tău abia învață să meargă. Poți face asta înlocuind măsuța de cafea dreptunghiulară cu una rotundă..



De asemenea, poți pune colțare de protecție pentru copii acolo unde chiar nu ai cum să îmbunătățești situația, dar ai grijă ce adeziv folosești pentru că majoritatea copiilor sunt atât de fascinați de ele încât fac tot ce pot pentru a le da jos.

4.    Pouf-urile, scăunele celor mici!


Pouf-urile au devenit tot mai populare și la noi. Se găsesc cu ușurință și vin în tot felul de modele, culori și texturi. Ele sunt extrem de practice și adesea pot fi curățate fără prea mult stres!

5.    Biblioteca, obligatoriu cu uși!

Dacă îți place să citești și ai multe cărți, s-ar putea să fie nevoie să te gândești la o cameră izolată în care să le ții. În situația în care, totuși, spațiul nu îți permite acest lucru, atunci poți alege o bibliotecă pentru living de la Studio Casa. Aici găsești mai multe modele concepute special pentru a păstra totul ascuns și în siguranță. Multe sertare, rafturi protejate de uși – exact ceea de ce ai nevoie!

6.    Folosește protecțiile pentru uși!

Dacă ai un copil curios, care umblă prin toate sertarele, atunci vei avea sigur nevoie de sisteme de siguranță.  Când alegi aceste protecții, nu fi zgârcit! Fii atent, încă o dată, la adeziv! Acesta va fi un alt punct de atracție pentru copil, așa că vei vrea să te asiguri că rămâne bine fixat, indiferent de insistențele micuțului.

7.    Fă-ți un plan pentru depozitare!


Acum că ai copii, fii sigur că livingul va fi plin de jucării. Oricâte reguli ai vrea tu să impui, câtă vreme acolo este televizorul, acolo vor fi și jucăriile! Astfel, vei avea nevoie de o mulțime de spații de depozitare care să necesite cât mai puțin efort de întreținere.

Poți opta pentru cutiile pentru depozitare, fotoliile sau otomanele cu spațiu de depozitare și orice alte spații închise. Dacă rămâi la clasicele rafturi, vei avea mai mult de curățat, de îngrijit și mult mai multă bătaie de cap.

8.    Fă loc pentru joacă!


Chiar dacă livingul este locul în care primești musafirii, spațiile comune trebuie să fie primitoare pentru întreaga familie. Șansele ca la tine să vină tot părinți însoțiți de copii cresc considerabil odată ce tu devii părinte. Așa că te-ai putea gândi să amenajezi și un spațiu special sub forma unui colț de joacă. În acest fel adulții vor putea supraveghea de la distanță, în timp ce copiii se distrează în apropiere.


În final, nu uita să folosești cât mai multă culoare! Poți adăuga tablouri în zone la care să nu ajungă, optează pentru un tapet vesel și bucură-te de cât mai multă siguranță și liniște alături de familia ta!

Sursa foto: pinterest.com, studiocasa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *