Lider de sindicat din învățământul botoșănean despre o posibilă schimbare a inspectorilor școlari: Nu sunt de acord cu schimbări în timpul anului școlar

Liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, Liviu Axinte, nu este de acord cu schimbarea inspectorilor școlari și directorilor de școli în timpul anului școlar. El spune că fiecare partid care s-a aflat la un moment dat în opoziție a vorbit despre depolitizarea învățământului, lucru care nu s-a întâmplat până în prezent. 

Fiecare schimbare politică a dus la schimbarea inspectorilor școlari de-a lungul timpului, după care s-au schimbat și directorii. Atâta timp cât fiecare partid care vine schimbă inspectori și directori, toate acestea schimbări sunt politice. De fiecare dată s-a promis de către fiecare parte aflată în opoziție ca atunci când va prelua puterea va asigura depolitizarea învățământului, că nu trebuie să aparții unui anumit partid politic ca să accezi într-o funcție de conducere. Sincer, nu sunt de acord cu schimbări în timpul anului școlar, dar așa a fost întotdeauna și nu văd în România să se întâmple altceva. Nu cred în depolitizarea învățământului”, a spus Axinte.

La Inspectoratul Școlar Județean, o parte din inspectori sunt cu concurs, însă sunt și cu detașare în interesul învățământului. Cei care sunt cu detașare vor fi mai ușor de îndepărtat de pe funcții.

Potrivit unor surse, numele vehiculate pentru preluarea conducerii IȘJ Botoșani sunt Daniel Botezatu și Paul Octav. 

2 thoughts on “Lider de sindicat din învățământul botoșănean despre o posibilă schimbare a inspectorilor școlari: Nu sunt de acord cu schimbări în timpul anului școlar

  1. Politizare la maxim a invatamantului au problemele aparute … profesorii sunt timorati de schimbari nu isi mai urmeaza cursul firesc si fara terorizarea de catre latura politica din inspectorate .. aceasta e principala cauza a slabei pregatiri a elevilor …
    POLITICUL DISTRUGE RELATIILE DE STABILITATE DIN SCOLI…
    GRAV AFARA CU POLITICUL DIN SCOLI SI TOTUL SE VA NORMALIZA!
    AM AUZIT DES EXPRESIA : VAI DACA MA DA AFARA,AM RATE COPII LA FACULTATE…ETC.. ASA CA SA FACA CE VOR EI, EU STAU IN COLTUL MEU….
    RECUNOASTETI SI FACETI UN PAS IN SPATE ….FARA SA VADA NIMENI ….ASA AR FI CORECT.

  2. Ce depolitizare? Tot ce spun liberalii prin presă sunt ,, prafuri” în ochii oamenilor. Ei vor să-și plaseze oamenii peste tot, până și la vândut bilete de călătorie în tramvai. Un exemplu elocvent au văzut și zilele trecute. Primarii și conducerea PNL Botoșani au vrut să facă protest la București pentru că nu le-a ieșit aranjamentul cu prefectul. Totu-i o apă și-un pământ!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *