FOTO Preot de la o biserică din Botoșani, evacuat cu executorul judecătoresc

Un preot de la o biserică din Botoșani a fost evacuat, luni, cu executorul judecătoresc din lăcașul de cult. Este vorba despre preotul Ioan Ungureanu, de la biserica de lemn din Schit Orășeni, comuna Cristești. S-a ajuns în această situație după ce, în 2017, părintele a fost caterisit şi a pierdut dreptul de a mai sluji în lăcaşul de cult. El a fost sancţionat de Consistoriul eparhial al Arhiepiscopiei Iaşilor, fiind acuzat de schismă, neascultarea faţă de feţele bisericeşti, contrazicerea publică a poziţiei bisericii, insultă, calomnie, defăimare, clevetirea în public, instigare la atitudini şi fapte negative şi săvârşirea Sfintelor Taine cu nerespectarea prevederilor tipiconale.

Ioan Ungureanu a refuzat însă să plece din lăcașul de cult și să predea cheile bisericii monument istoric, astfel că Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Protopopiatul Botoşani au apelat la instanță, iar în luna octombrie, a fost emisă o hotărâre judecătorească de evacuare, pusă în aplicare luni, 2 decembrie 2019.

Se pare că în tot acest timp, oamenii care nu l-au mai acceptat ca preot au fost constrânși de acesta prin diverse situații. Nu îi lăsa să își pună mortul în biserică decât dacă acceptau ca el să facă slujba de înmormântare.

Tot scandalul a pornit după ce Ioan Ungureanu a refuzat să îl mai pomenească în biserică, la slujbe, pe mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan.

Război total! Sătenii din Schit Orășeni au depus plângeri penale față de liderii bisericii și față de autoritățile din Botoșani

FOTO! Scadalul de la biserica din Orășeni Schit, discutat la prefect între șefii structurilor MAI și reprezentanți ai Mitropoliei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com