Botoșănenii, așteptați la manifestările dedicate Zilei Naționale a României. Vezi programul!

Ziua Națională a României va fi marcată, duminică, prin mai multe acțiuni. Manifestările vor debuta la ora 10:30, la Cimitirul Eroilor din Primul Război Mondial, la Pacea, când 70 copii aparținând centrelor de plasament din județ vor depune coronițe de brad la cele 186 de morminte ale ostașilor. Acest eveniment se va desfășura și cu sprijinul Asociației Cultul Eroilor  „Regina Maria” – filiala Botoșani.

Ceremonialul dedicat tuturor românilor va continua la ora 12:00, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din Piața 1 Decembrie – Centrul Istoric, când prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, va trece garda de onoare în revistă.

După intonarea imnului de stat al României și oficierea unui ceremonial religios, , colonelul în rezervă, Sergiu Balanoivi, va prezenta însemnătatea anului 1919 pentru România, după care vor susținute alocuțiuni referitoare la Ziua Națională a României.

Evenimentul va continua cu depuneri de coroane la Grupul Statuar „Compania de Mitraliere Maior Ignat în Atac” și se va încheia cu defilarea gărzii de onoare, din care vor face parte militari, jandarmi și pompieri.

După ceremonial , botoșănenii sunt așteptați la vin și mâncarea de fasole și cârnați. Primăria Botoșani a pregătit 1000 de porții de mâncare de fasole și cârnați, dar și vin fiert.

De asemenea, la ora 14.00, are loc un spectacol susținut de Orchestra Rapsozii Botoșanilor, pe esplanada Consiliului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *