Huawei Mate 20 Pro: merită să îl mai achiziționezi?

Huawei Mate 20 Pro a fost lansat de către compania chineză în tomana anului 2018. Alături de Huawei Mate 20 Pro a fost lansat și Huawei Mate 20, cele două smartphone-uri reprezentând seria succesoare a lui Mate 10.

Huawei Mate 20 Pro a fost cu siguranță cel mai popular telefon al anului 2018, și deși cei de la Huawei au lansat deja Huawei Mate 30 Pro, acesta continuă să fie una din alegerile de top. Huawei Mate 20 și Mate 20 Pro au un design asemănător. Au marginea realizată din metal, iar spatele din sticlă cu un finisaj ce nu permite urmele de amprente. Efectul de ”Twilight” al culorii îți conferă cu adevărat senzația că utilizezi un dispozitiv premium.  Huawei Mate 20 Pro are un display de aproximativ 6.4 inch, AMOLED, de 538 ppi, ceea ce oferă imagini clare și contrastante.

Din punct de vedere al performanței, Huawei Mate 20 Pro vine dotat  cu un procesor Kirin 980 Octa-core, cu 6 sau 8 GB de memorie RAM și 128 sau 256 GB de memorie internă. Deși multe dintre smartphone-uri tind să devină mai lente după un an sau doi, Huawei Mate 20 Pro continuă să funcționeze la fel de fluid.

Camera foto a acestui telefon este cu adevărat importantă. Deține o cameră wide de 40 MP f/1.8, o a doua cameră telephoto de 8 MP f/2.4 și o a treia cameră ultrawide de 20 MP f/2.2. Toate acestea sunt create cu ajutorul firmei Leica, ceea ce reprezintă un avantaj pentru Huawei. Camera frontală este una wide de 24 MP f/2.0 care vă va permite să captați cele mai frumoase amintiri singuri, cu prietenii sau familia.

Huawei Mate 20 Pro se descurcă fomidabil când vine vorba de fotografia de noapte. Utilizând inteligeța artificială, cei de la Huawei au îmbunătățit modul de noapte al acestui smartphone. Pratic, ce face acest mod de noapte este să capteze mai multe cadre cu expuneri diferite și să le suprapună pentru a obține cadrul perfect. Inteligența artificială se mai concretizează la Huawei Mate 20 Pro prin funcția de Master AI care îți selectează automat modul de fotografiere în funcție de subiect și atmosferă. Huawei Mate 20 Pro este foarte bun și pentru fotografia macro, putând focaliza la distanțe de până la 2.5 centimetri de subiect.

Bateria acestui telefon este și ea una pe măsură. Are 4200 mAh și prezintă funcție de Fast Charging, 70% din baterie fiind încărcată în 30 de minute. Sistemul de operare cu care acest telefon vine dotat este Android 9.0 Pie peste care cei de la Huawei au aplicat intefața proprie, EMUI 9.1.

De când administrația Trump a plasat compania chineză pe ”lista neagră” interzicând astfel orice formă de afaceri între companiile americane și acesta, cei de la Google au blocat viitoarele actualizări de software. Huawei Mate 30 Pro a fost lansat cu un software bazat în continuare pe Android 10 și nu pe HarmonyOS, noul software al celor de la Huawei, dar nu are acces la serviciile Google de tip Play Store, Gmail sau Maps.

Acest lucru nu îl afectează în schimb pe Huawei Mate 20 Pro. Telefonul a fost lansat cu mult înainte de interdicție, iar cei de la Google au asigurat utilizatorii că nu vor simți nici o diferență. Ba mai mult, s-ar putea ca Huawei Mate 20 Pro să primească update-ul la Android 10 până în primăvara anului viitor. Huawei va continua să păstreze interfața EMUI. În cazul lui Huawei Mate 20 Pro, aceasta nu prezintă schimbări sau modificări atât de mari, fiind mai plăcut de utilizat din perspectiva persoanelor ce preferă  interfața Android.

Huawei Mate 20 Pro rămâne în continuare un flagship cu performanțe surprinzătoare și un design modern și pe măsură. Smartphone-ul își merită toți banii și chiar prețul acestuia nu trebuie trecut cu vederea. Odată cu lansarea modelelor noi, prețul seriilor predecesoare tinde să scadă și astfel vă puteți achiziționa un telefon performant la un preț cu cât se poate mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *