Lovitură în prag de Crăciun! Un nou focar de pestă porcină într-o gospodărie din Botoșani

Un nou focar de pestă porcină africană a apărut într-o gospodărie din comuna Hănești, cu o lună înainte de Crăciun. Un porc de aproximativ 100 de kilograme, din  gospodăria unui localnic de la marginea satului, este afectat.

E un caz singular sperăm noi. E o gospodărie la 150 de metri de marginea satului, iar gospodarul are doar un singur animal. Cel mai probabil virusul a fost luat din mâncare”, a declarat primarul comunei Hănești, Costel Matei.

Minodora Vasiliu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani, susține că, deocamdată, nu a venit confirmarea de la București.

Pesta porcină africană, numită și febra porcină africană sau boala lui Montgomery, este o boală virală hemoragică febrilă extrem de contagioasă și foarte severă a porcilor domestici și mistreților, cauzată de un virus ADN dublu catenar din familia asfarviride care se propagă foarte rapid în populația porcină prin contact direct sau indirect.

One thought on “Lovitură în prag de Crăciun! Un nou focar de pestă porcină într-o gospodărie din Botoșani

  1. Uite asa rusii ne luau cotele cu fortza din gospodariile taranilor versus comunitatea europeana care ne baga bolala in gospodariile taranilor si ne omoara animalele sa le cumparam noi cheriturile lor de la Kaufland, Carefour …etc …uiite asa suntem o colonie ..
    VAI DE CAPUL TAU POPOR ROAMAN IN LUNGUL ISTORIEI DOAR CU CAPUL PLECAT AI STAT ..UNDE SUNT RUMANII NOSTRI … POLITICIENII NE VAND… PE DOI LEI!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *