Alege un cuptor electric încorporabil pentru bucătăria ta

Când vorbim de copt, rotisat sau grătar, cuptorul electric este reprezentativ. Un împătimit al rețetelor culinare va alege un cuptor electric pentru rezultate de top. Există varianta unui cuptor încorporabil în mobila de bucătărie (atenție la dimensiunile spațiului avut la dispoziție) sau al unuia care este parte componentă a unei mașini de gătit.

Sunt şi cuptoare electrice independente, de diferite dimensiuni, dar de eficiență mai mică. Achiziționarea unui cuptor electric încorporabil îți permite să alegi o plită diferită, poate chiar alimentată cu gaz. Un avantaj al cuptorului electric este: distribuirea uniformă a căldurii în interior  cu ajutorul unei instalații de ventilație. Setarea temperaturii se face mult mai exact, existând cuptoare inclusiv cu programe de coacere preinstalate, astea fiind printre cele mai importante criterii pentru o reușită deplină a preparatelor. Asta și pentru că aceste programe, pe lângă temperatura reglată deja, au și timpul, ca durată a coacerii, setat pentru funcționare. Astfel nu există grija că preparatul se poate arde. Este valabil și în cazul rotisorului. Mai mult, aici se poate  opta pentru funcționarea doar a rezistenței superioare, pentru rumenirea grill-ului sau broiler. Marea majoritate a cuptoarelor electrice încorporabile au sisteme de autocurățare fie în formă catalitică (panouri consumabile care absorb grăsimile), fie pirolitică (arderea grăsimilor la temperaturi înalte) sau aqua clean (înmuierea grăsimilor cu aburi fierbinți pentru ștergerea ușoară cu o lavetă). Important este şi consumul electric. În general un cuptor electric încorporabil foloseşte 2.000-3.000W, la putere maximă. Conectarea se face fie direct, la o rețea separată, fie la una generală, dar care să suporte această putere.

Pentru cei interesaţi, care au un buget mai mic, există cuptorul electric încorporabil Beko BIM25300XM, cu autocurățare catalitică, cu o capacitate de  71 l, clasa energetică A,  realizat din inox. Cuptorul are 8 programe prestabilite de coacere,  5 funcții de gătire și altele 5 suplimentare (programare oprire, iluminare cuptor, blocare acces copii, menținere la cald, ventilație). Ventilația permite gătirea mai multor feluri de mâncare fără ca gusturile și mirosurile să se amestece, iar cocerea se face uniform. Dispune de funcție de decongelare, care e de mare ajutor. Beneficiul e ca are 5 ani garanție a produsului!

O altă sugestie e cuptorul  încorporabil Whirlpool AKP 745 NB, clasa energetică A, multifunctional, cu 8 functii presetate. Este un cuptor cu o capacitate de 65 de litri, cu autocurățare de tip hidrolitic (Aqua Clean) și care consumă 2.500W la puterea maximă. Dispune de 8 programe presetate de coacere și trei funcții separate, grill, convecție, decongelare. Deţine şi modul ,,Turbo”, care scurtează toți timpii necesari unui proces. Deasemeni se pot seta timpii de funcționare de la panoul electronic cu care este dotat cuptorul.

Din clasa de preţ mediu a cuptoarelor electrice încorporabile, se evidenţiază cuptorul încorporabil Electrolux EZF5C50Z, cu o capacitate de 57 l, cu autocurățare catalitică, consum de 2.500W și o temperatură de top de 250 grade Celssius. Sistemul SurroundCook de la Electrolux  ajută la o gătire cu foarte bune rezultate, fără a mai deschide ușa cuptorului pentru întoarcerea preparatului. Există   posibilitatea de a găti mai multe feluri prin asigurarea unei circulații uniforme a căldurii și a elementului intermediar de căldură acționat prin sistemul Even Cooking. Timpul de ajungere la temperatura setată este mai mic, ducând la economie de timp și curent electric.

Din categoria ,,Premium” se remarcă un cuptor electric încorporabil, tip Bosch HBG633NB1, cu capacitate de 71 l, clasa energetică A+, consum de 3.500W și o temperatură maximă oferită de 350 grade Celsius.  Dispune de un număr de 10 programe prestabilite de coacere, gătire, grill. În plus, folosind sistemul Hotair Eco, prin izolația suplimentară și modul de ventilare a căldurii, se ajunge la o economie de energie de până la 30%. Alături de funcția Convecție aer 4D, garantează printre cele mai bune rezultate și satisfacție deplină.

Orice model de cuptor electric încorporabil ales este util şi eficient, atâta timp cât se potriveşte nevoilor şi corespunde spaţiului destinat gătitului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *