Un consilier local a ridicat problema căii de rulare a tramvaielor din Botoșani. Vestea cu care a venit primarul Flutur privind proiectul de 32 milioane euro

Problema circulației tramvaielor în municipiul Botoșani, dezbătută în ședința de Consiliu Local. Consilierul local PSD, Gabriel Tanasă, a cerut directorului Eltrans, Victor Ivănescu, dar și primarului municipiului Botoșani, Cătălin Flutur,  să își asume public proiectul legat de tramvaie și cuirculația tramvaielor în municipiul Botoșani, întrucât ”situația devine alarmantă”. De asemenea, consilierul i-a acuzat pe cei doi că, conduc cu rea credință societatea Eltrans.

Suntem în pericol cu toții, toți participanții la trafic. Muncitorii de la Eltrans își desfășoară activitatea în condiții nu tocmai prielnice. Acum două luni a izbucnit o grevă generală la Eltrans, motivată de faptul că vatmanii și restul lucrătorilor nu pot desfășura munca în condiții care să nu le pună în pericol integritate fizică. Greva a luat naștere din decizia conducerii de a tăiat muncitorilor bonurile de masă”, a spus Tanasă, menționând totodată că, în schimb, societatea a achiziționat o mașină nouă pentru director. Acesta a mai spus că muncitorii nu au mașini cu care să meargă la intervenții și merg cu uneltele în spate.

Primarul Cătălin Flutur i-a spus că săptămâna viitoare va fi semnat contractul de finanţare, în valoare de 32 de milioane euro.

Timp de patru ani proiectul nostru a stat pe undeva prin sertarele Ministerului Dezvoltării. Vestea bună e că semnăm acest contract după patru ani. În momentul în care am semnat contractul, ne putem permite să facem acel leasing operaţional și să  luăm autobuzele, care vor înlocui tramvaiele pe perioada desfășurării lucrărilor”, a spus Flutur. 

A intervenit și directorul Eltrans, Victor Ivănescu, care a declarat că tichetele de masă vor fi acordate angajaților, valoarea acestora fiind majorată de la 97 la 115 lei și că mașina achiziționată va fi folosită de salariați pentru intervenții. 

2 thoughts on “Un consilier local a ridicat problema căii de rulare a tramvaielor din Botoșani. Vestea cu care a venit primarul Flutur privind proiectul de 32 milioane euro

  1. CU 28.000.000 EURO (DOUAZEC SIOPT DE MILIOANE) se cuparau 20 autobuze noi de capacitate medie si se raparau strazile orasului fara asemena sparturi ! daca politicienii isi bat joc de noi?? cum e posibil haite de jefuitori sa tocati 28 milioane pe fier vechi frumos colorat ??
    Cele aduse acum nu muti ani tot fier vechi din muzeele Germaniei pe bani multtiii !

  2. Măi Fluturaș, iar faci politică de doi bani. Ce vrei să ne spui? Că proiectul a stat 4 ani pe la nu știu ce ministere și că după preluarea puterii de către PNL acesta a fost evaluat cu multe puncte și că în câteva zile se va semna și contractul? Chiar ne crezi proști?
    In primul rând aceste proiecte nu stau ,,pe la ministere”, cum spui tu; în al doilea rând, Primăria Botoșani a depus proiectul mult ai târziu decât alții; în al treilea rând, din câte știm noi, Ministerul Dezvoltării Regionale a inițiat o licitație comună pentru toate orașele din România care au asemenea proiecte. Așa este???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *