Control la un depozit de lemne din Botoșani. Amenzi usturătoare pentru administrator

Timp de două zile, poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani cu sprijinul lucrătorilor Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind transportul, primirea, depozitarea şi comercializarea materialului lemnos la un depozit de lemne de pe raza oraşului Dorohoi.

  Cu ocazia verificărilor efectuate au fost identificate diferenţe între cantitatea de material lemnos înscrisă în documente şi stocul faptic existent în depozit, în sensul că pentru o perioadă de 6 luni a fost comercializată cantitatea de 39,31 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 4.700 de lei, fără respectarea prevederilor legale.

 În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 5000 de lei, totodată fiind dispusă şi confiscarea valorică a materialului lemnos.

 De asemenea, s-a constatat că societatea nu respectă modul de completare al avizelor de însoţire a materialului lemnos şi registrul de intrare-ieşire material lemnos, motiv pentru care lucrătorii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au sancţionat societatea conform legii 171/2010 cu amendă în cuantum de  5000 lei, potrivit IPJ Botoșani.

 

           

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *