Un liceu din Botoșani va participa la finala concursului ”1 România. Tu ce faci pentru România?”, difuzat de Antena 3

Colegiul National Mihai Eminescu Botosani (2)Echipa de proiect, Suflet De Român , devenit tradițional la  Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Botoșani, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale de 1 Decembrie,a fost selectată pentru a participa la finala concursului “ 1 ROMÂNIA; TU CE FACI PENTRU ROMÂNIA?”.

  “Concursul va fi difuzat , în direct, duminica,1 decembrie,2019, pe postul de televiziune Antena 3, începând cu ora 20,00, iar botoșănenii vor putea susține colegiul prin votul lor.

 Filmul de prezentare al școlii cuprinde cele mai importante secvențe din activitățile desfăsurate în fiecare an în cadrul proiectului de mare răsunet, Suflet de Român.

Dacă în anii precedenți  elevii și cadrele didactice din colegiu au sărbătorit Ziua Națională a României în diverse forme inedite, reușind anul trecut să creeze în tribunele stadionului municipal un drapel de dimensiuni gigantice, iar pe gazon imaginea luminoasă a numărului 100, anul acesta apelăm la spiritul de solidaritate al românilor,și anume , ne dorim acum să colectăm 5000 de pungi de sânge. Anual în România  peste 600.000 de pacienți au nevoie de sânge. Dorim, astfel, să oferim o altă semnificație tricolorului: Roșu-sângele donat,Galben- pâinea pe care o vom cumpăra cu tichete de masă,Albastru –suntem Noi: Speranța, Optimismul, Aspirația”, a declarat directorul Colegiul Național “Mihai Eminescu”,Botoșani, prof.Cristina Chiriac.

    Echipa proiectului este coordonată de doamna profesor Cristina Bălăucă, coordonator educativ, care va reprezenta în concurs Colegiul Național Mihai Eminescu Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *