FOTO! Cantitate impresionantă de țigări confiscată de polițiști în urma perchezițiilor din județul Botoșani

Peste 150.000 de pachete de țigări de contrabandă au fost confiscate în urma pechezițiilor. Miercuri, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Botoșani, au efectuat 25 de percheziții domiciliare, pe raza județului Botoșani, pentru destructurarea a două grupări infracționale organizate, formate din 30 de persoane, specializate în contrabandă.

 Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, pe raza judeţului Botoşani s-ar fi constituit și dezvoltat două grupări infracţionale organizate, cu conexiuni între ele, care ar fi desfăşurat în mod repetat activităţi de introducere în ţară, prin contrabandă, în zona de nord-est a județului Botoșani, la frontiera cu Republica Moldova și Ucraina, a unor cantităţi de ţigarete de provenienţă Republica Moldova.

Astfel, ar fi fost traficate peste 339.000 de pachete de ţigarete de provenienţă Republica Moldova, Duty Free și fără timbru de acciză.

În urma activităţilor desfăşurate pentru documentarea activității infracționale, au fost confiscate 154.488 de pachete de ţigarete de contrabandă.

Perchezițiile sunt efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani, Sectorul Poliției de Frontieră Stânca, Sectorul Poliției de Frontieră Românești, beneficiind de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursa: comunicat IPJ Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *